Aanslag Gemeentelijke belastingen

23 januari 2019
Algemeen

Vanaf 26 januari 2019 valt de aanslag Gemeentelijke belastingen 2019 weer op de deurmat. U krijgt daar een folder bij met uitleg over betaling en informatie over de lokale belastingen.

Daarnaast kunt u uw belastingaanslag en taxatieverslag ook digitaal inzien met uw DigiD op MijnOverheid.nl (als u zich bij MijnOverheid.nl heeft aangemeld). Als bedrijf ziet u uw aanslag en taxatieverslag op lv.nl/belastingen. Log in met het aanslagnummer en het te betalen bedrag.

Handig om te weten

• Heeft u vorig jaar een automatische incasso afgegeven? Dan wordt het bedrag van de aanslag ook dit jaar weer in tien betalingstermijnen automatisch afgeschreven.
• Wilt u graag gebruik gaan maken van automatische incasso? Dan kunt u de machtigingskaart die bij de aanslag zit, ondertekend terugsturen naar de gemeente. Of klik op de daarvoor bestemde link op mijnoverheid.nl om digitaal automatisch incasso af te geven. Op deze manier kunt u in 2019 nog gebruikmaken van automatische incasso.
• Maakt u geen gebruik van automatische incasso? Zorg dan dat het volledige bedrag van de aanslag vóór 30 april 2019 betaald is.

Vragen?

Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u op lv.nl/belastingen. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag, dan kunt u terecht bij medewerkers van het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 070. De aanslagen worden in vier dagen bezorgd bij alle huishoudens van de gemeente. Op die manier probeert de gemeente het aantal telefoontjes naar het Klant Contact Centrum te spreiden en zo alle inwoners te woord te kunnen staan.