Aanslag Gemeentelijke belastingen

22 januari 2020
Algemeen

Vanaf 28 januari 2020 ontvangt u de aanslag Gemeentelijke belastingen 2020. U krijgt daar een folder bij met uitleg over betaling en informatie over de lokale belastingen.

U vindt uw belastingaanslag en taxatieverslag ook op mijnoverheid.nl (inloggen met DigiD). De aanslag en het taxatieverslag van een bedrijf vindt u op lv.nl/belastingen. Log in met het aanslagnummer en het te betalen bedrag.

Handig om te weten

• Heeft u vorig jaar een automatische incasso afgegeven? Dan wordt het bedrag van de aanslag ook dit jaar weer in tien betalingstermijnen automatisch afgeschreven.
• Wilt u graag gebruik maken van automatische incasso? Stuur dan de machtigingskaart die bij de aanslag zit ondertekend terug. Of geef digitaal automatisch incasso af via mijnoverheid.nl.
• Maakt u geen gebruik van automatische incasso? Zorg dan dat het volledige bedrag van de aanslag vóór 30 april 2020 betaald is.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Neem als u bezwaar wilt maken altijd contact met de gemeente op vóórdat u de bezwaarprocedure start via telefoonnummer 14 070. De taxateur van de gemeente voert dan een waardecheck of quickscan uit en neemt binnen een week contact met u op.

Het staat u vrij, maar wij adviseren u om zelf bezwaar te maken en geen No-Cure-No-Pay (NCNP) bureau in de arm te nemen. Uit onderzoek blijkt dat het slagingspercentage én het bedrag waarmee de WOZ-waarde wordt aangepast, lager ligt als een NCNP-bureau het bezwaar heeft ingediend. Oorzaken zijn onder andere dat NCNP-bureaus standaard bezwaarschriften indienen, zonder onderbouwingen. En dat het voor hun eigen verdienmodel niet uitmaakt met welk bedrag de WOZ-waarde aangepast wordt. Dit komt lang niet altijd overeen met de gewenste uitkomst.

Vragen?

Antwoorden op veel gestelde vragen vindt u op lv.nl/belastingen. Als uw antwoord daar niet bij staat, is de gemeente bereikbaar op 14 070.