Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Afsluiting Spoortunnel richting A4 - 1 tot en met 13 april 2024

11 april 2024
Wegafsluitingen

Planning onderhoudswerkzaamheden De werkzaamheden aan de zuidelijke tunnelbuis van de Spoortunnel vinden plaats van maandag 1 april 21:00 uur tot zaterdag 13 april 06:00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N14 richting de A4 doordeweeks afgesloten tot de kruising met de Monseigneur van Steelaan. In de weekenden zijn er geen werkzaamheden en is de tunnel in beide richtingen open.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden aan de Spoortunnel richting de A4 wordt het verkeer als volgt omgeleid:

Vanaf Den Haag, Scheveningen en de N14

  • Verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44/A44
  • Verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de S101 en de A12

Vanaf Wassenaar

  • Verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44/A44
  • Verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de S101 en de A12

Verkeer naar Leidschendam-Voorburg wordt omgeleid via de N448 of via de Bezuidenhoutseweg, Hofzichtlaan en Monseigneur van Steelaan.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie
  • Houd rekening met extra reistijd
  • Werk thuis als dat kan, of pas uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden: reis buiten de spits, maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets of kies een andere route
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor actuele informatie over reistijd en omleidingen

Onderhoudswerkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. De renovatie van de Sijtwendetunnel staat gepland voor 2030, maar in verband met de veiligheid en het voorkomen van onverwachte afsluitingen moet het gehele systeem van de verlichting nu al worden vervangen. Hiervoor wordt telkens één van de zes tunnelbuizen afgesloten, zodat we de hinder voor de weggebruiker beperken. De afsluiting van de Spoortunnel richting de A4 is de vierde van de zes. Kijk voor de planning van alle werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaatexterne-link-icoon.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatieexterne-link-icoon of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).