Afval en de feestdagen

22 december 2020
Algemeen
afvalbrengstation Avalex
Credits/Fotograaf: 
Avalex

Met de feestdagen voor de deur is het goed om te weten hoe de afvalinzameling in die periode verloopt. Hieronder vindt u informatie over aangepaste openingstijden, inzameldagen en meer.

Openingstijden milieustraten Avalex

Op donderdag 24 december en donderdag 31 december sluiten de milieustraten van Avalex in Delft, Rijswijk en Wassenaar om 16.00 uur, in plaats van 17.00 uur. Nootdorp is op donderdag gesloten. Houd vanwege de lockdown rekening met extra drukte bij de milieustraat. Ga daarom alleen als het noodzakelijk is en kom zoveel mogelijk alleen. Op 25 en 26 december en 1 januari zijn alle milieustraten dicht.

Grofvuil

In de week tussen kerst en oud en nieuw is het niet mogelijk uw grofvuil aan huis op te laten halen door Avalex.

Huis-aan-huis inzameling

De feestdagen hebben dit jaar geen invloed op de inzameldagen. U kunt uw afval op de gebruikelijke ophaaldagen aanbieden.

Wijkcontainers

Tijdens de feestdagen zitten wijkcontainers vaak eerder vol en daarom rijdt Avalex in die periode extra vaak langs. Zit de container toch vol? Zet het afval dan alstublieft niet naast de container. Kom later nog een keer terug of kijk of er ruimte is in een container verderop. Houdt u er rekening mee dat de meeste ondergrondse containers op oudejaarsavond in verband met de veiligheid om 18.00 uur op slot gaan tot 1 januari 6.00 uur. Alle bovengrondse containers, met uitzondering van de glascontainers, worden rond de jaarwisseling tijdelijk weggehaald in verband met de veiligheid. In de eerste week van januari worden deze containers weer teruggeplaatst.

Kijk altijd voor de meest actuele informatie op de website van Avalex.

Samen houden we het schoon!