Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Burgemeester bedankt buurtpreventen

27 december 2022
Algemeen nieuws
Groepsfoto met burgemeester Bijl en 11 buurtpreventen

11 teams van in totaal 235 buurtpreventen zetten zich -gesteund door politie en gemeente- in Leidschendam-Voorburg actief in voor een veilige en leefbare buurt. Om hen hiervoor te bedanken, ontvingen zij onlangs van burgemeester Jules Bijl een presentje.

Burgemeester Jules Bijl: “Ik heb respect en waardering voor alle vrijwilligers die hun steentje bijdragen aan het verhogen van de veiligheid en het veiligheidsgevoel in onze gemeente. Zij zijn onmisbaar en goud waard!". De coördinatoren van de 11 teams waren op het raadhuis uitgenodigd om het presentje in ontvangst te nemen. Zij delen de presentjes vervolgens uit aan alle buurtpreventen in hun teams.

Ook buurtprevent worden?

Een buurtpreventieteam bestaat uit gemotiveerde en betrokken inwoners (18+) die zich actief inzetten voor de wijk. Samen met de andere buurtpreventen letten zij op veiligheid, ongebruikelijke situaties en misstanden. Deze worden gemeld bij de politie of de gemeente. Meer weten of interesse om buurtprevent te worden? Kijk dan op onze website bij Buurtpreventen of mail naar ikhouvanmijnbuurt@lv.nl.