Definitief energielabel voor subsidie isolerende maatregelen niet meer verplicht

3 februari 2021
Algemeen
Huisje met energielabels
Credits/Fotograaf: 
Gemeente LV/Stockfoto

Inwoners hoeven geen definitief energielabel meer te overhandigen voor het krijgen van subsidie voor isolerende maatregelen. Sinds 1 januari 2021 is er landelijk besloten dat een energielabel van de woning alleen door een energieadviseur kan worden opgemaakt. Hierdoor zijn de kosten fors gestegen en niet meer in verhouding tot het subsidiebedrag dat kan worden uitgekeerd. Bij het indienen van de aanvraag moet wel het voorlopige energielabel worden toegevoegd. Het voorlopig energielabel is gratis en te vinden op de website van Milieu Centraal.

Verduurzamen woning

Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: ‘Ook in 2021 stimuleert de gemeente woningeigenaren hun woning te verduurzamen. Met het niet verplicht stellen van een definitief energielabel, willen we inwoners tegemoetkomen en zo samen werken aan een duurzame gemeente.

Subsidieregeling

Vanaf 1 februari 2021 kan er weer subsidie worden aangevraagd voor isolerende maatregelen en een groen dak. De subsidie bedraagt 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van de vloer, wanden of het dak, en 25% van de totaal geïnvesteerde kosten van de aanleg van een groen dak. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet zijn uitgevoerd.