Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Doe mee met de zomeractiviteiten in Leidschendam-Voorburg

03 juli 2024
Algemeen nieuws

Tijdens de zomervakantie organiseren diverse maatschappelijke organisaties de Doe mee! Weken voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg. 6 weken lang, van zaterdag 13 juli tot en met zaterdag 24 augustus zijn er bijna elke dag actieve, creatieve en educatieve activiteiten in Leidschendam-Noord, voor jong en oud. De toegang is (meestal) gratis.

Leer Zumba dansen, bouw een hut, ga een dagje op pad of speel oud-Hollandse spelletjes. Kom meer te weten over de vogels in de buurt, maak samen slijm of doe mee met een online Fortnite-toernooi. Dit (en nog veel) meer kan tijdens de Doe mee! Weken. Het overzicht van alle activiteiten en informatie over aanmelden staat op www.doemee-lv.nlexterne-link-icoon

Laagdrempelig

Bijna alle activiteiten zijn gratis en de meeste activiteiten zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. “We zijn trots op het afwisselende programma dat diverse organisaties samen hebben opgesteld”, aldus wethouder Bianca Bremer. “Actie en avontuur, cultuur en elkaar ontmoeten: dat zijn de ingrediënten voor een mooie zomer. En daarvoor hoef je niet ver te reizen: het is allemaal binnen handbereik in onze eigen gemeente.”

Organisatie

De Doe mee! Weken zijn een initiatief van het programma Sterk voor Noord, een samenwerking tussen de gemeente, bewoners en diverse organisaties in Leidschendam-Noord. Nathalie Batelaan, gebiedsregisseur bij Sterk voor Noord: “Vorig jaar hebben we met elkaar voor het eerst de Doe mee! Weken georganiseerd. De meeste activiteiten zijn in Leidschendam-Noord, maar we hopen dat ook inwoners uit andere wijken van de gemeente naar de Doe mee! Weken komen. Leidschendam-Noord heeft zoveel te bieden!”

Feestelijke start

Op vrijdag 12 juli van 15:00 tot 17:00 uur opent Bianca Bremer de Doe mee! Weken. De feestelijke start is in de Tuinkamer van Noord, Sporthal De Fluit, Leidschendam (ingang via de Burgemeester Kolfschotenlaan, naast het Veurs Lyceum). Iedereen is van harte welkom.

Partners

Aan de Doe mee! weken 2024 werken mee: diverse inwoners en bewonersorganisaties, Bibliotheek aan de Vliet, Creasi dans & evenementen, Epic Youth, Sporthal De Fluit, Stichting Hethuis, Stichting IBCE, Stichting Moedercentrum, Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg, Stichting Sport en Welzijn, Stichting Studielokalen, Talentenloods, Trias Centrum voor de Kunsten, WZH Prinsenhof en Woej.