Einde tekort bijstandsbudget verwacht in 2022

15 oktober 2019
Algemeen
euro
Credits/Fotograaf: 
Gemeente LV

Door de nieuwe landelijke herverdeling van de bijstandsbudgetten vanuit het Rijk krijgt de gemeente Leidschendam-Voorburg €1,2 miljoen meer voor de uitkeringen in de bijstand. Met de succesvolle inzet om mensen aan het werk te helpen en deze aangepaste herverdeling, is het de verwachting dat het tekort op het bijstandsbudget in 2022 opgelost is.

Wethouder Nadine Stemerdink (Werk&Inkomen): “We hebben de afgelopen jaren ingezet op een nieuw herverdelingsmodel. Het is goed om te zien dat het Rijk de signalen van vele gemeenten heeft opgepakt en met deze nieuwe herverdeling op een meer realistische wijze kijkt naar de landelijke verdeling van de bijstandsbudgetten”.

Naast dat het herverdeling per gemeente wordt aangepast, komt er nog  circa €700.000,- bij uit het zogenaamde macrobudget van het Rijk ondermeer omdat het Rijk verwacht dat het aantal mensen met een uitkering gaat toenemen. Dit betekent dat de gemeente vanaf 2020 de kan rekenen op circa €1,9 miljoen extra bijstandsbudget vanuit het Rijk.

Nadine Stemerdink: “We zijn volop aan de slag om mensen aan het werk te helpen. Dankzij de inzet van onze lokale en de regionale werkgevers mogen de resultaten er zijn! De uitstroom van mensen uit de uitkering is goed op gang. We hebben op dit moment geen aanwijzingen dat er een bestandstoename gaat komen. De komende jaren blijven we onverkort inzetten op meer mensen aan het werk”.