Einde van het jaar

22 december 2020
Algemeen
Burgemeester Tigelaar
Credits/Fotograaf: 
Xandra Baldessari

Aan het einde van het jaar kijken we om naar een bijzonder jaar. Een jaar waarin van alles in ons leven is gebeurd. Sta er deze dagen bij stil om hoopvol uit te kijken naar het nieuwe jaar dat voor ons ligt.

Als we terugkijken, kunnen we verwonderd zijn over de soms mooie en kleine dingen wat is gegeven. Bijzondere lichtpuntjes. Dierbare momenten die je met anderen hebt kunnen delen.

Maar er zal ook bezorgdheid zijn over wat ons is overkomen. Een tijd van onzekerheid, ziekte, pijn en verdriet. Door de crisis werden we stil gezet en kwamen de vragen over hoe nu verder. De crisis bepaalde een groot deel van ons dagelijks leven. Het had grote gevolgen voor ons sociale leven, op school, onze vrije tijd, het werk of ineens geen werk, het bedrijf en de plek waar wij wonen.

Dat maakt dat we stil zijn voor de nood in deze wereld. Het bracht mensen in beweging om op te staan en in actie te komen. Tegen armoede, onrecht in de wereld, opkomen voor mensenrechten, in actie voor het milieu, het tegengaan van eenzaamheid of te strijden tegen levensbedreigende ziektes. 

Als we dan terugkijken zijn we dankbaar voor wat we hebben mogen betekenen. Soms een klein gebaar voor de ander of een bijdrage als vrijwilliger. Of die aandacht en zorg voor elkaar.

Samen kijken we hoopvol uit naar het nieuwe jaar. Een jaar waarin het einde van de crisis in zicht is en nieuwe kansen en mogelijkheden voor ons liggen.

Ik wens u en de mensen die u lief zijn mooie feestdagen toe!

 

Klaas Tigelaar

Burgemeester Leidschendam-Voorburg