Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Feestelijke opening Plaspoelhaven

28 augustus 2023
Algemeen nieuws

Onder toezicht oog van tientallen ligplaatshouders, familie en andere genodigden, is de vernieuwde Plaspoelhaven feestelijk geopend. Rob Tetteroo, voorzitter van Stichting Plaspoelhaven en Bianca Bremer, wethouder wonen openden al varend de haven.

Wethouder Bianca Bremer: “De opening heeft even op zich laten wachten, maar wat ben ik blij dat deze afgelopen zaterdag onder grote belangstelling en zo feestelijk is geopend. Mijn dank gaat uit naar de Stichting Plaspoelhaven die zich met veel enthousiasme keihard heeft ingezet om dit mogelijk te maken, ook al was dat niet altijd gemakkelijk. Het is en blijft allemaal vrijwilligerswerk en het is fijn dat het met zo’n grote groep omwonenden is opgepakt. De haven is echt prachtig geworden. En nu de ligplaatsen aan direct omwonenden zijn verhuurd, is dit ook een hele fijne plek geworden om elkaar hier te ontmoeten.”

Laatste afwikkelingen rondom Plaspoelhaven

Ruim een jaar geleden startte de aanpassingen aan de historische binnenhaven van Leidschendam-Voorburg. Met het plaatsen van de aanlegsteigers kreeg Plaspoelhaven steeds meer vorm. Er kwam een speeltuin en eind vorig jaar zorgden Space Cowboys met hun sculptuur ‘Havennest’ voor een opvallend kunstwerk bij de entree van de haven. Nu de vernieuwde haven in gebruik is genomen is het voor de ligplaatshouders straks ook mogelijk om de brug zelf te bedienen. De ligplaatshouders krijgen allemaal  instructie van de brugwachters die nog tot 1 oktober blijven. Daarna gaan de ligplaatshouders het helemaal zelf doen. De opstapplek aan de buitenzijde van de haven wordt binnenkort verbeterd met de aanleg van een vlonder. Voor het volgende seizoen worden nog verdere verbeteringen voor de bediening aangebracht. Tot slot worden in september nog de laatste voorzieningen in de haven aangebracht, zoals stroom, water en afvoer vuilwater.