Financiële steun bij woonkosten voor iedereen

28 april 2021
Algemeen
Foto van huisje op eurogeldbiljetten
Credits/Fotograaf: 
Adobe Stock

Inwoners die door de coronacrisis moeite hebben om de huur, hypotheek of energierekening te betalen, kunnen hiervoor financiële steun krijgen. Sinds eind maart is er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor inwoners in loondienst de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) beschikbaar. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kunnen inwoners tot maximaal 1.000 euro per maand ontvangen. Dit geld hoeft niet terugbetaald te worden.

Wethouder Nadine Stemerdink hoopt dat veel inwoners de regeling aanvragen: “De TONK is er voor iedereen, van ondernemer tot inwoner met een arbeidscontract. Wanneer je door de coronacrisis inkomsten verliest, dan kan het moeilijker worden om je woonlasten te betalen. En dat kan weer leiden tot schulden. Met deze regeling willen we inwoners ondersteunen om deze coronacrisis door te komen. Aarzel niet om de TONK regeling aan te vragen!”

Voorwaarden

De regeling is voor iedereen die tussen 1 januari 2020 en 1 januari van dit jaar 25 procent of meer inkomen heeft verloren door de coronacrisis en hierdoor niet meer de noodzakelijke woonkosten kan betalen. Denk aan de huur of de hypotheek, maar ook de rekening voor gas, licht en water. De TONK is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de maanden januari tot en met juni 2021. Dit betekent dat wanneer iemand de regeling in april aanvraagt, de financiële ondersteuning ook voor de maanden januari, februari en maart kan worden uitbetaald.

De regeling kan aangevraagd worden tot en met 31 juli 2021. Bekijk meer informatie over de TONK en het aanvraagformulier.