Gemeente Leidschendam-Voorburg en CBS gaan samenwerken

Om inwoners nog beter te bedienen en te kunnen inspelen op wat zij nodig hebben, start de gemeente een samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wethouder dienstverlening De Ridder: ”Deze samenwerking is een mooie kans om onze dienstverlening verder te verbeteren. Door kennis en data van de gemeente, het CBS en partnerorganisaties te combineren en analyseren krijgt de gemeente meer inzicht in gegevens die voor een effectief lokaal beleid belangrijk zijn. Zo kan de gemeente beleid maken dat nog beter aansluit op wat inwoners en ondernemers nodig hebben”.

CBS Urban Data Center / Leidschendam-Voorburg

Eind augustus start de samenwerking in de vorm van het CBS Urban Data Center / Leidschendam-Voorburg. In het lokale datacentrum komen landelijke en lokale cijfers uit de gemeente bij elkaar. We bundelen krachten op het gebied van data, analyse en onderzoek. Hierdoor krijgt de gemeente meer inzicht in wat er in de stad en regio gebeurt. Zo kan de gemeente werken aan oplossingen op maat die aansluiten bij de behoefte van inwoners, instellingen en bedrijven.

Eind augustus wordt bekend op welke onderwerpen het CBS Urban Data Center / Leidschendam-Voorburg zich gaat richten.