Gemeente maakt fietspad en kruispunt verkeersveiliger

7 september 2021
Algemeen
Kruispunt Kastelenring - Tuinenlaan

Half september start de gemeente met het verkeersveiliger maken van 2 locaties in Leidschendam. Het gaat om een deel van het fietspad dat langs de Prinsensingel ligt en om het kruispunt Kastelenring - Tuinenlaan. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is subsidie aangevraagd bij het Rijk en deze is toegekend.

Fietspad Prinsensingel

Het deel van het fietspad dat langs de Prinsensingel ligt, tussen de rotonde en de Noordsingel, aan de zwembadzijde, wordt breder gemaakt. Het blijft een tweerichtingsfietspad. De werkzaamheden starten vrijdag 17 september en duren naar verwachting 1 week. Tijdens het werk is dit deel van het fietspad afgesloten, fietsers worden omgeleid. Op vrijdagochtend 24 september is ook de rijbaan afgesloten. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid.

Kruispunt Kastelenring – Tuinenlaan

Het uitzicht op het kruispunt Kastelenring – Tuinenlaan (zie foto) is onvoldoende en levert gevaarlijke situaties op. Daarom worden de bochten van de doorgaande fietsroute flauwer gemaakt en gezorgd dat de Kastelenring hier rechter -of ‘haakser’- op aansluit. De werkzaamheden starten in de week van 20 september en duren naar verwachting 2 weken. Tijdens het werk blijft het kruispunt toegankelijk. Alleen op vrijdag 24 september is het volledig afgesloten. Doorgaand (fiets)verkeer wordt dan omgeleid.