Gemeente ontvangt subsidie voor verbeteren verkeersveiligheid

22 december 2020
Algemeen
wethouder Van Eekelen op de fiets
Credits/Fotograaf: 
Bereikbaar Haaglanden

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Ieder slachtoffer in het verkeer is er namelijk één te veel en daarom zet de gemeente maximaal in op verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de regionale campagne ‘Maak een punt van nul’, die als doel heeft om verkeersveilig gedrag de norm te maken om zo het aantal verkeerslachtoffers te laten dalen. Wethouder Astrid van Eekelen (verkeer en vervoer): “Om de gemeente veiliger te maken voor fietsers, spelende kinderen en voetgangers hebben we subsidie aangevraagd bij het Rijk en de MRDH. We hebben een groot deel van dit bedrag toegekend gekregen. Daarmee kunnen we op een aantal plekken in de gemeente de verkeersveiligheid verbeteren. We gebruiken het geld onder andere voor het aanleggen van drempels en kruispuntplateaus en het verbreden van fietspaden.”

In totaal gaat het om een bedrag van maximaal € 376.500. Door de subsidie zijn de resterende kosten voor het uitvoeren van de verkeersveiligheidsmaatregelen voor de gemeente gering. De subsidie wordt gebruikt om in het komende jaar de volgende projecten uit te voeren:

  • Aanleggen van drempels en kruispuntplateaus in de woonwijken Prinsenhof Laag en de Zeeheldenwijk;
  • Verbreden van de fietspaden langs de Burgemeester Banninglaan ter hoogte van The Mall of the Netherlands en langs de Prinsensingel van en naar het zwembad;
  • Verbeteren van de verkeersveiligheid op de fietsroute Den Haag-Leiden (Velostrada), het gedeelte tussen Duivenvoorde en het Oude Veenpad.

Er loopt nog een subsidieaanvraag voor het uitvoeren van verkeersveiligheidsmaatregelen op de lange termijn.