Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Gratis Cybercrimecongres voor ondernemers uit Leidschendam-Voorburg

24 mei 2023
Algemeen nieuws

Cybercrime is een toenemend probleem, maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van ransomware, phishing, identiteitsfraude of oplichting. Door de juiste maatregelen te nemen kan grote schade door cybercrime voorkomen worden. Denk aan financiële schade, imagoschade en tijdverlies. De gemeente Leidschendam-Voorburg en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) organiseren daarom een gratis cybercrimecongres voor ondernemers op woensdag 28 juni 2023, van 19.00 – 21.00 uur in de Kinepolis bioscoop in de Mall of the Netherlands.

Burgemeester Martijn Vroom: “Het zal je maar gebeuren dat je opgelicht wordt of je ineens een groot geldbedrag moet betalen om weer bij je eigen bedrijfsinformatie te kunnen. Het schrikbeeld van elke ondernemer. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat je kunt doen om grote schade door cybercrime te voorkomen. Cyberveiligheid is een belangrijk speerpunt van de gemeente. We werken aan preventie en bewustwording over cyberveiligheid bij inwoners en ondernemers. Het gratis Cybercrimecongres speciaal voor ondernemers is een van de manieren waarop dit doen. We hebben een mooi programma met interessante sprekers. De presentatie is in handen van Ewout Genemans, bekend spreker over cybercrime en oud inwoner van onze gemeente. Ik hoop op 28 juni veel van onze ondernemers persoonlijk te ontmoeten bij het congres.“

Programma

Het programma ziet er als volgt uit

  • 18:00 uur: Inloop met een hapje en een drankje
  • 19:00 uur: Opening door Ewout Genemans en burgemeester Martijn Vroom
  • 19:15 uur: Verhaal van een slachtoffer Xander Koppelmans: ‘Wat een cyberaanval werkelijk met jouw bedrijf kan doen’
  • 19:45 uur: Expert Erik de Jong: Waarom ben je als ondernemer kwetsbaar en hoe word je digitaal veilig?
  • 20:30 uur: Cybercrimeteam politie: Wat doet de politie en het belang van aangifte
  • 21:00 uur: Afronding door Ewout Genemans
  • 21:15 uur: Afsluitende borrel
  • 22:00 uur: Einde

Aanmelden

Het congres is voor alle ondernemers (MKB, ZZP, winkelier, horeca) uit Leidschendam-Voorburg die meer willen weten over de dreiging van cybercrime. Tijdens het gratis congres ontvangen zij tips en informatie wat zij preventief kunnen doen. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op www.lv.nl/cybercrimecongres.