Groot Zijdepark wordt eigentijds

13 maart 2018
Algemeen

Eind juni heeft Groot Zijdepark een nieuwe eigentijdse inrichting met een combinatie van groen, spelen, sporten en bewegen. Wethouder Nadine Stemerdink (openbare ruimte) heeft dinsdag 13 maart het startsein gegeven voor de werkzaamheden. “Het is belangrijk dat onze inwoners straks op verschillende manieren in beweging kunnen komen in een gevarieerd groen park met een moderne uitstraling; bewegen is immers gezond,” aldus de wethouder.
 
Het Groot Zijdepark krijgt een waterspeeltuin, een fitnesscircuit met oefentoestellen, nieuwe bankjes, een doorsteek naar de speelweide, bamboebeplanting en natuurlijke wateroevers. Ook komt er een vissteiger die toegankelijk is voor rolstoelen. De JOP (Jongeren OntmoetingsPlek) krijgt een nieuwe plek in het park met grote keien ervoor om op te zitten. Het strandje wordt omgevormd tot natuurlijke, groene oever. Omwonenden zijn nadrukkelijk betrokken geweest bij het ontwerp.
Met de nieuwe inrichting voldoet het park weer helemaal aan de wensen van gebruikers en past het bij de uitstraling van de nieuwe Mall of the Netherlands.