Hijs de regenboogvlag op Coming Out Day!

9 oktober 2020
Algemeen
Regenboogvlag
Credits/Fotograaf: 
Barbara Koppe

Elk jaar laten we met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day zien dat in de gemeente Leidschendam-Voorburg iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen, op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. En dat we elkaars verschillen respecteren.

Vandaag hees wethouder Stemerdink in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse organisaties de regenboogvlag op het gemeentehuis:”Coming Out Day is een dag is een dag waarop wij extra aandacht vragen voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuele, transgenders en intersekse mensen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie. Altijd en overal. Iedereen telt mee!”

Vertegenwoordigers

Vanwege de Corona beperkingen was er dit jaar een beperkt aantal vertegenwoordigers aanwezig bij het hijsen van de vlag. Onder meer de Raad van Kerken, het COC Haaglanden, Sport en Welzijn, Politie, Wijkvereniging Leidschendam-Zuid en de Adviesraad Sociaal Domein waren erbij. Daarnaast de middelbare scholen Veurs Voorburg en leerlingen van de Gender-Sexuality Alliance van het Gynasium Novum.

Coming Out Day

Coming Out Day valt dit jaar op zondag 11 oktober. Daarom hijsen we dit jaar de regenboogvlag op vrijdag 9 oktober, en wappert de vlag het hele weekend. We roepen verenigingen, ondernemers en inwoners op om op 9 of 11 oktober ook de regenboogvlag te hijsen, zodat in heel de gemeente zichtbaar is dat iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit, welkom is.

Regenbooggemeente

Leidschendam-Voorburg is sinds 2012 een regenbooggemeente. Als Regenbooggemeente ontwikkelen we beleid voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). We zetten ons actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van LHBTI’s.