Ieder kind verdient de Sint!

3 december 2018
Algemeen
Stichting Welzijn oud en jong (Woej) heeft voor het zesde achtereenvolgende jaar speelgoed ingezameld voor kinderen met een laag inkomen.

“Kijk mama! Ik heb een heel lang verlanglijstje naar Sinterklaas gestuurd. Ik hoop dat ik een cadeautje van mijn lijstje krijg.” De mama van Saar glimlacht terug, maar voelt haar hart breken. Ze weet dat ook dit jaar ze geen geld heeft om haar dochter blij te maken met haar cadeauwensen. Gelukkig kon ze zich weer aanmelden voor ‘Ieder kind verdient de Sint’, waardoor ze toch Sinterklaas kunnen vieren. Vorig jaar was Saar ook erg blij met de cadeaus dus dat zal nu zeker niet anders zijn.

Sinterklaas staat bekend als een gezellig familiefeest, maar voor veel gezinnen is dit verhaal helaas realiteit. Daarom heeft stichting Welzijn oud en jong (Woej) voor het zesde achtereenvolgende jaar speelgoed ingezameld voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Op donderdag 29 november en vrijdag 30 november zijn de goedgevulde zakken aan 175 gezinnen uitgereikt, waardoor 341 kinderen op 5 december hun pakjes kunnen uitpakken.

Wethouder Nadine Stemerdink hielp een handje mee met de uitreiking van de zakken met cadeaus. “Armoede, zeker onder kinderen, gaat mij aan het hart. Het is heel mooi om te zien dat we op deze manier Saar en honderden andere kinderen een mooi sinterklaasfeest kunnen geven en dat de gezinnen hun financiële zorgen heel even kunnen vergeten.”