Keren op Noordsingel bij Mall vanaf 17 augustus verboden

27 juli 2022
Algemeen
Noordsingel

Keren op de Noordsingel bij de Mall ter hoogte van de parkeergarage naast de Albert Heijn is vanaf 17 augustus verboden. Dit besluit is genomen om de verkeersveiligheid voor auto’s, fietsers en voetgangers te verbeteren.

Het kruispunt Noordsingel–Weigelia is een T-splitsing. De Weigelia is de in- en uitrit van parkeergarage P5 van winkelcentrum ‘Mall of the Netherlands’. Voetgangers en fietsers kunnen maar op één plek op het kruispunt de Noordsingel oversteken. Er loopt ook een trambaan over dit kruispunt vanaf Weigelia naar de Noordsingel.

Dat maakt het een zeer druk kruispunt wat wordt gebruikt door diverse weggebruikers. Auto’s die vanaf de N14, via de Noordsingel rijden en keren op dit kruispunt, lopen vast tegen het verkeer dat van de andere kant komt, de tram, voetgangers en fietsers. Keerbewegingen zijn daarom onveilig op dit kruispunt. Volgens de ongevallen database van de politie waren hier de afgelopen 4 jaar hier zeker 5 ongevallen. Een keerverbod draagt bij aan de veiligheid en komt de doorstroming van het verkeer ten goede. De afslag naar de parkeergarage verandert niet.

Om te voorkomen dat auto’s op het volgende kruispunt gaan keren met dezelfde problemen, worden er twee keerverboden ingesteld: eenmaal op het kruispunt Noordsingel – Weigelia en eenmaal op kruispunt Noordsingel – Burgemeester Banninglaan. Beide keerverboden gelden op de Noordsingel voor het verkeer dat vanaf de N14 Leidschendam in rijdt.

Verkeersborden

Op de kruispunten Noordsingel – Weigelia en Noordsingel – Burgemeester Banninglaan – Johan Sebastiaan Bachlaan worden verkeersborden geplaatst om weggebruikers te informeren over de gewijzigde verkeerssituatie

Dit is een van de maatregelen die worden genomen om de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de Mall en omliggende wijken te verbeteren.