Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Kerkbrug (Voorburg) - 20 november tot 13 december 2023

08 november 2023
Wegafsluitingen

Foto Kerkbrug Voorburg: Remco Zwinkels

Van 20 november tot 13 december repareert de provincie Zuid-Holland de scheurtjes in het brugdek van de Kerkbrug in Voorburg, die eerder jaar werden ontdekt. De brug is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen over een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug. Voor vaarverkeer geldt de gehele periode een hoogtebeperking en op bepaalde dagen is de vaarweg geheel afgesloten.

Bij het groot onderhoud aan de Kerkbrug eerder dit jaar (in juli en augustus) werden onverwacht scheurtjes gevonden in het brugdek. Deze worden nu hersteld.

Planning Kerkbrug

  • De brug wordt uitgehesen op 20 of 21 november
  • De brug wordt weer ingehesen op 8 of 11 december 
  • Op 11, 12 en 13 december wordt de Kerkbrug getest
  • De brug is op 13 december om 19:00 uur weer open voor al het verkeer

Afsluiting voor gemotoriseerd verkeer

Van 20 november tot en met 13 december is de Kerkbrug afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. De omleidingsroute gaat via de Fonteynenburghlaan en de Wijkerlaan.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen over een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug, behalve op:

Foto: Remco Zwinkels

Stremming vaarweg

Gelijktijdig met de Kerkbrug is de vaarweg bij de Nieuwe Tolbrug afgesloten. Daarmee is de doorgaande route tussen Leiden en Rotterdam niet beschikbaar. De vaarweg onder de Kerkbrug is afgesloten tijdens de hijswerkzaamheden. De rest van de periode geldt er een hoogtebeperking van 2,50 meter.

Op de hoogte blijven 

Alle informatie en het laatste nieuws kunt u vinden op de projectpagina www.zuid-holland.nl/kerkbrug. Ook kunt u de ‘Werk in de wijk’ app downloaden. Het project is te vinden onder de naam Groot Onderhoud Monumentale bruggen Voorburg. Via deze app deelt aannemer Mourik informatie over de werkzaamheden.