Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Kinderen groep 5 en 6 krijgen jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje' cadeau

02 februari 2024
Algemeen nieuws

Alle kinderen in groep 5 en 6 krijgen in het kader van de jaarlijkse campagne ‘geef een boek cadeau’ de komende weken het jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ cadeau van schrijver Mirjam Oldenhave. Doel van de actie is om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kinderboeken en (voor)lezen.

Wethouder onderwijs Jeffrey Keus was op basisschool Essesteijn in Voorburg om het eerste exemplaar te overhandigen en voor te lezen aan de kinderen van groep 5 en 6: ”Lezen en leesvaardigheid is een belangrijk onderdeel van goed onderwijs. Daarnaast is lezen ook heel leuk! Mees Kees, een pittig klasje is ook een mooie ode aan de leerkracht. Zowel leerlingen als leerkrachten (en natuurlijk stagiairs) kunnen zich met dit grappige en hartverwarmende verhaal identificeren. Mees Kees heeft nog geen diploma, maar hij doet het nu al uit-ste-kend!” 

Geef een boek cadeau

De campagne ‘Geef een boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. Het zou mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. In Leidschendam-Voorburg werkt de gemeente samen met Kinderboekenwinkel ‘In de Wolken’ en de buurtcoaches van Sport en Welzijn voor de verspreiding van de boeken. Vanaf 2 februari ligt het jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje’, in alle boekhandels.