Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Kunstwerk "Havennest" onthuld

02 november 2022
Algemeen nieuws
De fiets- en voetgangersbrug in Plaspoelhaven

Foto: MG Fotografie

Op woensdag 2 november heeft wethouder Bianca Bremer het 'Havennest'  bij de fiets- en voetgangersbrug in Plaspoelhaven officieel onthuld. Dit deed zij door een emmer water over het kunstwerk te gooien: een oud gebruik in de roeisport.

Wethouder Bianca Bremer: “Met dit kunstwerk wilde de Vof Leidschendam Centrum een iconisch beeld voor de omliggende omgeving. Dat is wat mij betreft zeer goed gelukt. Ik hoop dat de buurtbewoners en straks ook de gebruikers van de haven die met hun bootje onder de brug door varen er met plezier naar zullen kijken.”

Ontwerp

Het bronzen kunstwerk  is ontworpen en gemaakt door Space cowboys, in opdracht van de Vof Leidschendam Centrum.  Het 'Havennest' is het resultaat van een prijsvraag in 2018 aan 3 kunstenaars, waaruit omwonenden en toekomstig omwonenden dit kunstwerk hebben gekozen.

Havennest

Het kunstwerk verwijst op verschillende manieren naar de omgeving. Zo verwijst de boom, naar de oorspronkelijke vegetatie in de omgeving. De bronzen takken en twijgen boven op de boom vormen een Kolibrischeepje, die nog in Stompwijk worden gemaakt, en is een indirecte verwijzing naar de Van Ravesteyn werf. Daarnaast stelt het 'Havennest' ook een nestje voor zoals watervogels dat op het water maken.