Leidschendam-Voorburg draagt diversiteit warme harten toe

Auteur: 
Gemeente LV

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en we moeten respectvol met elkaar omgaan. Met die boodschap onthulde wethouder Frank Rozenberg (LHBT-zaken) in het kader van de Week van de Lentekriebels twee gigantische harten op het Stationsplein in het Huygenskwartier Voorburg.

De harten symboliseren dat Leidschendam-Voorburg een gemeente is die openstaat voor diversiteit en waar iedereen op een prettige en respectvolle manier met elkaar moet kunnen omgaan. Deze boodschap staat ook centraal in de Week van de Lentekriebels, die vandaag van start gaat en dit jaar in het teken van respect staat. Op scholen door heel Nederland wordt deze week in groep 7 en 8 aandacht gegeven aan relationele en seksuele vorming en het op een prettige manier omgaan met elkaar, met respect voor de gevoelens, opvattingen en grenzen van een ander.

Onthulling van de harten
Wethouder Frank Rozenberg onthulde samen met leerlingen van groep 8 van basisschool De Lusthof de harten, die een week op het Stationsplein blijven staan. Eén van de leerlingen droeg een gedicht voor, dat de leerlingen gezamenlijk opgesteld hadden. Speciaal voor de onthulling van de harten had groep 8 van basisschool De Lusthof in Voorburg een Lentekriebels-dans ingestudeerd, die zij voor de harten dansten.

#lentekriebelsLV
Naast de symbolische waarde van de harten, worden voorbijgangers opgeroepen om een selfie, al dan niet met een geliefde, met de harten te maken en te delen met de hashtag #lentekriebelsLV, om zo te laten zien dat zij diversiteit en respect voor verschillende opvattingen een warm hart toedragen. Wethouder Rozenberg deed hiervoor de aftrap en deelde zijn selfie via zijn Twitter en Instagram-accounts.

Auteur: 
Gemeente LV
License: 
Creative Commons
Media Folder: 
Media Root