Lintje voor mevrouw Annelies Schwartz-van der Schot

4 juli 2020
Algemeen
Credits/Fotograaf: 
Sebastiaan Barel

Op vrijdag 3 juli 2020 reikte burgemeester Klaas Tigelaar van de gemeente Leidschendam-Voorburg een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw A.E.D.J.M. (Annelies) Schwartz-van der Schot (76 jaar) uit Leidschendam. Mevrouw zette zich op diverse terreinen vrijwillig in.

Mevrouw Schwartz-van der Schot werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Museum Beelden aan Zee in Den Haag.

Mevrouw Schwartz-van der Schot was jarenlang vrijwilliger bij Unicef, waar zij een verkooppunt voor kaarten en producten van Unicef voor de regio Leidschendam-Voorburg heeft opgezet.

Ook was zij jarenlang secretaris bij de Culturele Raad in Leidschendam. Zij adviseerde het college van burgemeester en wethouders op het gebied van kunst en cultuur en behartigde de belangen van culturele verenigingen. Zij organiseerde de jaarlijkse tentoonstelling van de Culturele Raad, enkele culturele manifestaties en busreizen naar tentoonstellingen.

Al meer dan 21 jaar zet zij zich vrijwillig in voor Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Zij bekleedde daar verschillende vrijwilligersfuncties, van de kaartenverkoop, tot in de winkel en het museumcafé, surveilleren in de zaal en ondersteunen bij avondontvangsten en openingen. Daarnaast is mevrouw Schwarz-van der Schot rondleider en heeft zij zich in het bijzonder verdiept in bezoekers met alzheimer, dementie en slechtziendheid en blindheid.