LV doet mee met de Week van Respect

6 november 2017
Algemeen

Op maandag 6 november start de 12de editie van de nationale Week van Respect. In de Week stimuleren we jongeren om gezamenlijk te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie en altijd besproken kunnen worden.

In het kader van de Week van Respect geven wethouder onderwijs Lia De Ridder en burgemeester Klaas Tigelaar een gastles op 2 basisscholen.

Wethouder De Ridder: ”Als kind breng je veel tijd door op school. Het is belangrijk voor je ontwikkeling dat je je daar veilig voelt, een basisvoorwaarde om je goed te kunnen ontwikkelen. Jonge kinderen kun je leren hoe je met elkaar en met elkaars verschillen om kan gaan. Het is leuk om daarover met een klas in gesprek te gaan.”

Burgemeester Klaas Tigelaar: “In een maatschappij die steeds meer divers en multicultureel wordt, moeten we oog hebben voor elkaar. We kunnen van elkaar leren als we elkaars cultuur en gewoontes respecteren. En dat begint al van jongs af aan. Jong geleerd is oud gedaan.”

www.weekvanrespect.nl
Tienduizenden scholieren, docenten, schoolleiders, (top)sporters, vrijwilligers, BN’ers, maatschappelijke organisaties en gemeenten spannen zich hier jaarlijks voor in. In het hele land gaan prominenten met jongeren in dialoog en worden activiteiten georganiseerd. Dit jaar doen er 1500 scholen en vele sportbonden en sportclubs mee, sluiten 130 ‘Respect-gemeenten’ aan en zijn er meer dan 100.000 jongeren betrokken!