Maatregelen om energiekosten te verlagen en wooncomfort te verbeteren

15 oktober 2020
Algemeen
Afbeelding van aanbrengen van zonnepanelen op het dak
Credits/Fotograaf: 
Stockfoto

Energiebesparing is de eerste stap in het terugdringen van het energieverbruik. Leidschendam-Voorburg heeft ruim tweehonderdduizend euro van het Ministerie van BZK ontvangen om in 2020 en 2021 samen met inwoners energie te besparen. De gemeente wil in samenwerking met partners, huiseigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo dragen we met zijn allen bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Inmiddels hebben veel inwoners al maatregelen genomen om energiekosten te verlagen. Bijvoorbeeld door met korting een WoonWijzerBox te bestellen of door het aanvragen van gratis energieadvies via de lokale energiecoaches van de Energy Common Leidschendam-Voorburg. Naast deze twee activiteiten kunnen huiseigenaren zich aanmelden voor een verduurzamingsadvies uitgevoerd door EHBG (eerste hulp bij gasloos wonen). Maar ook direct gas besparen kan door met korting een radiatorventilatoren aan te schaffen bij Speedcomfort. Beide activiteiten zijn sinds 14 oktober met veel succes van start gegaan.

Eerste hulp bij gasloos wonen

Voor een verduurzamingsadvies kunnen huiseigenaren terecht bij EHBG (eerste hulp bij gasloos wonen). De duurzaamheidsadviseur checkt tijdens een adviesgesprek het huis en bekijkt de mogelijkheden voor energiebesparing. Na het verzamelen alle informatie wordt een plan gemaakt voor de route naar gasloos wonen. Voor een verduurzamingsadvies bij EHBG geldt een eigen bijdrage van € 30.

Energie besparen met Speedcomfort

Speedcomfort is een slimme radiatorventilator en was in 2015 winnaar van het groenste idee van Nederland. De SpeedComfort ‘duwt’ met speciaal ontwikkelde ventilatoren de warmte versneld uit een radiator of convector. Hierdoor gaat de cv-ketel veel efficiënter werken. Dat brengt naast meer comfort een forse besparing op gasgebruik en CO2-uitstoot. Een ruimte komt dankzij het gebruik van deze slimme radiatorventilatoren in de helft van de tijd op de gewenste temperatuur. Bij een bestelling van minimaal € 120 ontvangt u een korting van € 100.

Lees hier meer over de acties en hoe u zich kunt aanmelden.