Meedenken over verkeersveiligheid kruispunten Parkweg Voorburg

17 november 2020
Algemeen
Parkweg

Op de Parkweg in Voorburg kan de verkeersveiligheid bij de Schellinglaan en Groen van Prinstererlaan beter. Dat vinden ook enkele buurtbewoners die aan de bel van de gemeente trokken. De gemeente vraagt hen -en andere inwoners die regelmatig over de Parkweg rijden- nu om mee te denken over maatregelen om de veiligheid van het betreffende wegdeel te verbeteren.

Drie mogelijke oplossingen

Auto’s die uit Schellinglaan en Groen van Prinstererlaan komen en de Parkweg op willen rijden, zien nog wel eens overstekende voetgangers en fietsers over het hoofd. Met soms een aanrijding tot gevolg. Om de verkeersveiligheid te verbeteren heeft de gemeente adviesbureau Hart voor Verkeer ingeschakeld. Zij hebben de situatie onderzocht en geven 3 mogelijke oplossingen om de kruispunten Parkweg - Schellinglaan en Parkweg - Groen van Prinstererlaan veiliger te maken. Een uitgebreide beschrijving van de 3 oplossingen staat op de Projectpagina: Verbeteren verkeersveiligheid Parkweg.

23 november – 6 december: meedenken via digitale enquête

Iedereen die regelmatig op de Parkweg rijdt, fietst of wandelt kan meedenken over de 3 voorgestelde oplossingen om de kruispunten Parkweg - Schellinglaan en Parkweg - Groen van Prinstererlaan veiliger te maken. Dat kan via een digitale enquête die vanaf 23 november tot en met 6 december op de website van de gemeente staat. In de enquête kan iedereen -naast het aangeven van zijn voorkeur voor oplossing 1, 2 of 3- tevens hun eigen suggestie(s) geven om de verkeersveiligheid van het wegdeel te verbeteren.