Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwe Tolbrug (Voorburg) - 1 november 2023 tot en met 15 januari 2024

23 oktober 2023
Wegafsluitingen

(Foto Nieuwe Tolbrug: Remco Zwinkels)

Provincie Zuid-Holland start op 1 november met groot onderhoud aan de Nieuwe Tolbrug. Deze voetgangers- en fietsbrug is vanaf dan afgesloten tot 15 januari 2024. Ook de vaarweg is tijdens de werkzaamheden geheel afgesloten. De Nieuwe Tolbrug verbindt de Hoekweg met de Westvlietweg en de Jan Thijssenweg.

Reden onderhoud 

Door de brug van groot onderhoud te voorzien blijft deze veilig in gebruik, wordt de kans op storingen kleiner en blijft Zuid-Holland goed bereikbaar voor (vaar)verkeer. Dit groot onderhoud voert de provincie ongeveer iedere 15 jaar uit.

Kerkbrug en Wijkerbrug

Ook de Kerkbrug en Wijkerbrug in Voorburg hebben groot onderhoud gehad. Afgelopen zomer is het onderhoud aan de Kerkbrug uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zijn onverwacht scheurtjes in het brugdek gevonden. Deze worden later dit jaar hersteld. Het onderhoud aan de Wijkerbrug is op 3 november afgerond. Vanaf die datum is de brug weer open voor al het verkeer.

Wijkerbrug

Meer informatie en het laatste nieuws leest u op www.zuid-holland.nl/nieuwetolbrug Ook kunt u de ‘Werk in de Wijk-app’ downloaden op uw telefoon of tablet via de Play Store of de App Store. Het project is in de app te vinden onder de naam: Groot onderhoud monumentale bruggen Voorburg.

Omleiding

Fietsers en voetgangers kunnen omrijden en -lopen via de Oude Tolbrug en de Fonteynenbrughlaan (bij het Diaconessenhuis).