Nieuwe vaccinatielocatie in Leidschendam-Voorburg

6 april 2021
Algemeen
Vaccinatielocatie Appelgaarde Voorburg
Credits/Fotograaf: 
Gemeente LV

GGD Haaglanden bereidt de opening voor van een vaccinatielocatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg, aan de Appelgaarde 2 in Voorburg. In dit (voormalige) kantoorpand start naar verwachting op 19 april de zesde vaccinatielocatie in de regio Haaglanden.                                                                      

Wethouder Juliette Bouw: “Superfijn dat er een vaccinatielocatie in onze gemeente komt. Dichtbij en goed bereikbaar voor onze inwoners en mensen uit de regio. Ik kijk er naar uit dat er ook op deze locatie binnenkort gestart kan worden met vaccineren.”

In de periode van 6-17 april worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de Appelgaarde gereed te maken voor gebruik als vaccinatielocatie. In de komende periode wordt het aantal vaccinatielocaties verder uitgebreid zodat GGD Haaglanden – wanneer we beschikken over voldoende vaccins – sneller meer mensen kan beschermen tegen COVID-19.

Aantal bezoekers per dag

Naar het zich laat aanzien wordt er in eerste instantie gestart met het vaccineren van ongeveer 400 personen per dag. Naarmate er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Appelgaarde 2 is op termijn geschikt voor maximaal circa 1350 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Ze ontvangen daarvoor een oproep van het RIVM.

Verkeersdrukte

Er is voor deze locatie gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis en kan voor de deur (op eigen terrein). Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Er is voldoende openbaar vervoer in de directe nabijheid van de vaccinatielocatie. En de locatie is goed bereikbaar op de fiets.  

Openingstijden

De vaccinatielocatie is zeven dagen per week open, in eerste instantie van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als er meer mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In dat geval is de Appelgaarde open van 8.00 tot 20.00 uur. Of dat ook echt nodig is, is op dit moment onbekend. Naar verwachting wordt deze locatie tot het einde van het jaar gebruikt.

Vaccinatie bij de GGD

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid – zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat. Er zijn al vaccinatielocaties bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, in het HagaZiekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag, in Zalencentrum De Brug in ’s-Gravenzande en de voormalige voetbalvereniging Delfia in Delft. 

Meer informatie

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar.