Nieuws over coronavirus

Hier leest u de laatste ontwikkelingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De meest actuele informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u op de websites van het RIVM en Rijksoverheid. Om de meest actuele stand van het aantal besmettingen te volgen, gaat u naar GGD Haaglanden. Houd er rekening mee dat dit beeld geen goed beeld meer geeft van het verloop van de verspreiding van het coronavirus. Dit komt doordat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en met ingang van de nieuwe maatregelen niet iedereen meer getest wordt.
 

26 maart 2020

De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Johan Remkes, heeft donderdag 26 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de gevolgen van het coronavirus te beperken. Lees hier meer en wat dit voor Leidschendam-Voorburg betekent.


24 maart 2020

De coronacrisis heeft een enorme impact op de lokale samenleving. Naast de landelijke steun, biedt de gemeente vanaf nu ook lokale ondersteuning aan ondernemers, zzp’ers, (sport)verenigingen, inwoners, culturele instellingen, zorg- en welzijnsorganisaties . Want alleen samen kunnen we dit aan. Lees meer.


23 maart 2020

Het kabinet heeft vandaag maatregelen aangescherpt in de aanpak van het coronavirus. Lees hier de maatregelen. En lees hier veelgestelde vragen over de aangescherpte maatregelen.

Het college van burgemeester en wethouders steekt alle inwoners, ondernemers en organisaties in gemeente Leidschendam-Voorburg een hart onder de riem.

 


22 maart 2020

NL Alert: Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.

Met man en macht werkt HMC dit weekend om vanaf maandag 23 maart extra intensive care bedden te hebben om Corona patiënten op te vangen. HMC breidt de IC-bedden flink uit en concentreert de IC-capaciteit op locatie Westeinde en Antoniushove. Deze verplaatsing betekent dat de komende periode op locatie Bronovo geen operaties meer worden uitgevoerd. Daarnaast worden op locaties Westeinde en Antoniushove minder operaties uitgevoerd. Lees meer.


20 maart 2020

Vanwege de coronacrisis gaan veel zaken anders dan normaal. Toch probeert de gemeente inwoners zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Daarom gaat de dienstverlening door, maar wel in aangepaste vorm. Lees meer.

Door de plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden is vandaag het ‘Aanwijzingsbesluit Toezichthouders Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Haaglanden’ ondertekend, als vervolg op de ‘Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Haaglanden’ van16 maart 2020. Lees meer.


Oudere berichten

16 maart 2020

De Noodverordening Haaglanden is aangepast aan de maatregelen die het kabinet gisteren aankondigde: scholen, kinderdagverblijven, eet- en drinkgelegenheden en sportclubs blijven dicht tot en met 6 april. Evenementen met meer dan honderd mensen waren al eerder verboden. Lees meer.

Bericht van de burgemeester

Beste inwoners en ondernemers van Leidschendam-Voorburg,

We zitten in een bijzondere en onzekere periode met elkaar. We staan voor de opgave om er samen voor te zorgen dat het coronavirus zo min mogelijk vat op ons krijgt. De maatregelen grijpen diep in en raken ons allemaal: onze families, ons werk en ons sociale leven. Ik kijk met veel dankbaarheid naar iedereen die zijn verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen van de overheid volgt, voor elkaar zorgt en hulp aan elkaar verleent. Dat vergt moed en de wil om oog te hebben voor elkaar. Want hoewel we elkaar deze periode minder in levenden lijve zien, hebben we elkaar harder nodig dan ooit.  Lees meer.

15 maart 2020

Noodverordening Haaglanden: Verbod op evenementen van meer dan 100 personen.

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Lees meer.

De commissie- en raadsvergaderingen van de gemeenteraad zijn tot en met 31 maart afgelast. Dit besluit van het Presidium gaat per direct in vanwege de snelle ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het gaat om de commissievergaderingen van 16 en 17 maart de beeldvorming van 24 maart en de raadsvergadering van 31 maart. De gemeente volgt hierbij het advies van de RIVM en GGD om waar mogelijk de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Geadviseerd is contacten die niet noodzakelijk zijn te verplaatsen naar een later moment. Om die reden is besloten de vergaderingen en de avonden met beeldvorming af te gelasten. Ook inwoners worden geïnformeerd over dit besluit. Wat de gevolgen zijn van dit besluit wordt de komende periode in kaart gebracht.

13 maart 2020

Een man van in de veertig en een vrouw van in de vijftig uit Den Haag, een negentiger uit Delft en een man van in de veertig uit Leidschendam-Voorburg zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dit is vastgesteld na laboratoriumonderzoek. Deze personen hebben geen relatie tot elkaar. Lees meer.

De aanvullende maatregelen hebben verschillende gevolgen voor Leidschendam-Voorburg: evenementen en openbare optredens van bestuurders worden afgelast; dienstverlening loopt door. Lees meer.

12 maart 2020

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Lees meer.

10 maart 2020

Er is een tweede persoon positief getest op het coronavirus in Leidschendam-Voorburg. Het gaat om een veertiger die contact had met een patiënt, die het coronavirus heeft. De vrouw zit met ziekteverschijnselen in thuisisolatie, maar is aan de beterende hand. In totaal zijn er nu 8 besmettingen met het virus in regio Haaglanden. Lees meer.

7 maart 2020

Een dertiger uit Leidschendam-Voorburg is besmet met het nieuwe coronavirus. Deze persoon keerde onlangs terug van een vakantie in Noord-Italië. Het is zeer waarschijnlijk dat hij het virus daar heeft opgelopen. Hij zit met ziekteverschijnselen in thuisisolatie, maar is aan de beterende hand. Lees meer.

6 maart 2020

Een leerling van het Voorburgse Gymnasium Novum is positief bevonden op het nieuwe coronavirus. De familie is in Noord-Italië met vakantie geweest. De leerling woont niet in Leidschendam-Voorburg.

Nieuwsbericht 29 februari 2020


Wat u zelf kunt doen

Actuele informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u op de websites van het RIVM en Rijksoverheid.

De belangrijkste maatregelen die u kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Heeft u geen klachten? Vermijd grote groepen (meer dan 100 personen) en werk thuis als het kan.

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging tot 38 graden, blijf dan thuis en beperk (sociale) contacten.

En vergeet niet:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Informatie voor ondernemers

Lees meer over de maatregelen voor ondernemers bij Ondernemers en coronavirus


Vragen?

Vragen over het coronavirus? Neem contact op met het landelijke informatienummer 0800-1351 (tussen 8:00 tot 22:00 uur) van het RIVM.

Heeft u klachten die op een besmetting kunnen wijzen, zoals hoesten, benauwdheid en koorts, neem dan contact op met de huisarts.