Officiële start bouw Hethuis ingeluid met onthulling bouwbord

20 juli 2020
Algemeen

Marianne Straks (bestuurder WoonInvest), Migiel van Lier (voorzitter Stichting Hethuis) en Jan-Willem Rouwendal (wethouder Wonen van de gemeente Leidschendam-Voorburg) hebben op maandag 20 juli gezamenlijk het bouwbord van Hethuis onthuld. Met deze handeling is de bouw officieel van start. Hethuis voorziet in aangepaste huisvesting voor 18 jongvolwassenen met een of meerdere beperkingen in de wijk De Heuvel aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam. Hethuis wordt gerealiseerd door Van den Nieuwendijk Bouw BV in opdracht van Stichting WoonInvest. Naar verwachting wordt Hethuis in mei 2021 opgeleverd door de aannemer.  

Marianne Straks heette alle genodigden van harte welkom. “Het zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor mensen met een laag inkomen en kwetsbare doelgroepen zit in het DNA van WoonInvest. Ik ben blij dat wij het prachtige ouderinitiatief van Stichting Hethuis samen met de gemeente op deze centrale plek in woonwijk De Heuvel kunnen realiseren en de toekomstige bewoners een mooie toekomst kunnen bieden.”

Met de realisatie van Hethuis komt een lang gekoesterde droom uit van ouders en hun kinderen met een of meerdere beperkingen. Migiel van Lier: “Soms komen dromen uit en realiseer je uiteindelijk toch het ideaal; een goede, fijne en veilige woon- en werkplek voor onze kwetsbare kinderen. Hethuis is onze partners bij de realisatie, WoonInvest, de gemeente Leidschendam-Voorburg en zorgaanbieder ASVZ heel erg dankbaar voor het mede mogelijk maken van deze droom. Ook zijn we de buurt en omwonenden dankbaar voor voortdurende positieve houding naar het project. We kunnen niet wachten op onze sleutels!”

Gemeente Leidschendam-Voorburg werkte graag mee aan dit bijzondere project door de grond beschikbaar te stellen voor de realisatie van Hethuis. Wethouder Jan-Willem Rouwendal: ”Het is fantastisch dat Hethuis er nu eindelijk echt gaat komen. Het wordt een geweldige plek waar deze kwetsbare kinderen hopelijk een mooie toekomst tegemoet gaan”.

Het woon- en zorgcomplex Hethuis bestaat uit een gebouw van in totaal 1623 m2 over twee verdiepingen met daarin 18 zelfstandige woongelegenheden, twee gemeenschappelijke woonkamers en vier ruimtes voor dagactiviteiten. Het omliggende terrein wordt ingericht met een tuin, een moestuin met kweekkas, enkele terrassen, een oprit, vijf parkeerplaatsen en een berging. Het huis is ontworpen door Studio Architecture te Middelharnis.