Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Ontwerp Gezonde Buurt Bovenveen gepresenteerd tijdens buurtfeest

26 juni 2024
Algemeen nieuws

Park ’t Loo wordt nog leuker met meer bloemen, plekken om te spelen, te bewegen en elkaar te ontmoeten. Op zaterdag 22 juni werd tijdens een gezellig buurtfeest het ontwerp gepresenteerd dat is gemaakt met hulp van buurtbewoners.

Het ontwerp komt voort uit ‘Gezonde buurt Bovenveen’, een project om een groene, veilige en speelse ontmoetingsplek te creëren met inspraak van buurtbewoners. Wethouder Marcel Belt: “Met elkaar zetten wij ons in om van Bovenveen een plek te maken waar kinderen veilig buiten kunnen spelen, de natuur kunnen ontdekken en beleven en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. We hebben geluisterd naar de wensen van mensen die hier wonen. Er is nu een ontwerp gemaakt dat er hopelijk voor zorgt dat iedereen zich welkom voelt om in dit mooie Park ‘t Loo te komen spelen, sporten en verblijven.” 

Wensen van buurtbewoners

In december 2023 is het project van start gegaan. Er werden ideeën opgehaald tijdens een brainstorm met partners en stichtingen uit de buurt, wandelingen met volwassenen en kinderen en diverse inloopmiddagen en -avonden. In deze sessies is besloten om Park ’t Loo te kiezen als locatie voor het project. De wensen die naar voren kwamen zijn onder andere:

  • Langer verblijven in het park
  • Beter sporten in het park
  • Toegankelijk en veilig verblijven
  • Meer kleur en biodiversiteit in het park
  • Uitdagender spelen in de natuur
  • Een buurtplek waar iedereen welkom is

Om dit te realiseren wordt er een en ander aangepast in Park ’t Loo. Denk hierbij onder andere aan picknicktafels, kleurrijke bloemen voor ons én voor vlinders en insecten, uitdagende speeltoestellen, een opgeknapt voetbalveldje en drinkwater voor iedereen.

Wethouder Astrid van Eekelen: “De kinderen en ouders zijn enthousiast over de plannen voor park ‘t Loo. Het is fijn dat het voetbalveld opgeknapt wordt en een ballenvanger wordt geplaatst. En dat er nog meer plekken komen in Bovenveen om vrij te kunnen bewegen en de ouders elkaar kunnen ontmoeten.”
“Heel fijn dat er een nieuw watertappunt komt in park ’t Loo. Sporters, voetballers en ouders zullen blij zijn met de beschikbaarheid van fris drinkwater”, aldus JOGG-regisseur Miriam Blom

Planning

Na de zomer wordt een start gemaakt met de uitvoering van de plannen. Daarnaast worden de rest van het jaar diverse activiteiten georganiseerd voor jong én oud in Park ‘t Loo door organisaties en buurtbewoners. Deze activiteiten hebben als doel om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen en ze te betrekken bij de ontwikkelingen in het park. Voor meer informatie over het ontwerp en de plannen kan je kijken op de website van het IVNexterne-link-icoon.

Project Gezonde Buurt

De Gezonde Buurt is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Gemeente Leidschendam-Voorburg heeft zich hiervoor ingeschreven als onderdeel van het Groen Actie Plan en het Gezond en Actief Leven akkoord. Vanuit onze gemeente zijn welzijnsorganisaties zoals Sport en Welzijn (SenW), Woej en de lokale JOGG-regisseurs aangesloten. Daarnaast zijn verschillende stichtingen en organisaties uit de buurt ook betrokken in de organisatie van activiteiten en bereiken van de buurtbewoners.