Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Onveilige verkeerssituatie? Zet hem op de kaart!

09 januari 2023
Algemeen nieuws
wijkprikker

wijkprikker

Om de verkeersveiligheid in Leidschendam-Voorburg te verbeteren maakt de gemeente een nieuw Verkeersveiligheidsplan. Met de hulp van inwoners brengen we locaties in beeld die extra aandacht nodig hebben.

Wethouder Jeffrey Keus merkt dat het steeds drukker wordt op straat: “We zien een landelijke trend dat het aantal verkeersslachtoffers toeneemt en vaak zijn daar fietsers bij betrokken. Als gemeente maken we een punt van 0 verkeersslachtoffers. Iedereen (jong en oud) moet veilig op zijn bestemming kunnen komen. Graag betrekken we inwoners, organisaties en scholen daarbij. Ik roep iedereen op om locaties aan te geven waar zij zich onveilig voelen in het verkeer.”

Inwoners kunnen een verkeersonveilige situatie op de kaart zetten met de wijkprikker . Het kan over van alles gaan, bijvoorbeeld over snelheid, zichtbaarheid, een specifiek kruispunt of rotonde. En of het onveilig is als voetganger, (brom)fietser, automobilist.

Verkeersveiligheidsplan

De inbreng van inwoners gebruiken we voor het maken van het Verkeersveiligheidsplan. We kijken waar verbeteringen nodig zijn. Dit kunnen fysieke ingrepen zijn, maar er is ook aandacht voor educatie en gedrag van deelnemers aan het verkeer.