Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Ook in Leidschendam-Voorburg doen we de lichten AAN

31 oktober 2022
Algemeen nieuws
Jeffrey Keus en Handhaving delen fietslampjes uit aan schoolkinderen van de school Driemaster in Voorburg

Het is wintertijd en langer donker. Daarom is het extra belangrijk om als fietser goed zichtbaar te zijn voor het andere verkeer. De gemeente en politie doen daarom mee aan de campagne ‘AAN’ in het donker’. Vanochtend deelden burgemeester Jules Bijl, wethouder mobiliteit Jeffrey Keus en de politie fietslampjes uit aan leerlingen van basisschool De Driemaster in Voorburg. Ook werden de fietslampen gecontroleerd.

Jeffrey Keus deelt met de politie fietslampjes uit aan schoolkinderen van de Driemaster in Voorburg

Burgemeester Jules Bijl: “Veel scholieren hebben niet door dat ze bijna niet te zien zijn in het donker. Zeker ’s morgens vroeg als mensen met beslagen ramen in de auto op pad gaan is dat levensgevaarlijk. Daarom doen we mee aan de actie en hebben we vanochtend samen met de politie fietsen gecontroleerd en lampjes uitgedeeld.”

Wethouder mobiliteit Jeffrey Keus: "Iedereen moet zelf zorgen dat hij of zij goed zichtbaar is in het verkeer. Op de fiets doe je dat met goede fietsverlichting. De gemeente zorgt er voor dat er goede straatverlichting is, er veilige voet- en fietspaden zijn en er op schoolroutes en in de buurt van scholen oversteekpunten zijn.”

Flyer Ook in Leidschendam-Voorburg doen we de lichten aan.