Ook na 2020 samen aan de slag voor inwoners

9 januari 2020
Algemeen

“De inwoners staan centraal, ook na 2020” aldus wethouder Jan-Willem Rouwendal (Welzijn). Het college heeft ingestemd met de aanpassingen van de subsidieregels voor maatschappelijke activiteiten. Wethouder Rouwendal: “Vanaf maart kijken we samen opnieuw naar waar inwoners mee geholpen zijn. Denk aan taallessen, maar ook hulp bij opvoeden en mantelzorgondersteuning. Iedereen telt mee en moet kunnen blijven meedoen. Hoe dan ook.”

Aanmelden nieuwe partners

Maatschappelijke organisaties die mee willen werken aan een van de subsidietafels voor 2021-2022, kunnen zich uiterlijk 9 maart 2020 aanmelden. Organisaties die interesse hebben, kunnen voor meer informatie kijken op www.lv.nl/subsidietafels

Partners willen door

Vorig jaar zijn gemeente en maatschappelijke partners gestart met een nieuwe subsidiestrategie: de subsidietafels. Ook in 2020 worden de subsidies voor maatschappelijke voorzieningen op deze manier verdeeld. Wethouder Rouwendal: “Partners geven onomwonden aan dat ze door willen gaan op de ingeslagen weg en dat met elkaar naar hetzelfde einddoel willen blijven gaan. Er is wel een roep om verbeteringen in het proces. Die brengen we graag aan.”

Wat we anders gaan doen

De plannen die in 2020 gemaakt gaan worden, gaan in principe gelden voor een periode van twee jaar, 2021-2022 dus. Dat geeft de maatschappelijke partners de tijd om de activiteiten nog beter af te stemmen op de wensen van de inwoners. Ook gaan ze eerder met elkaar aan tafel, zodat plannen zorgvuldig gemaakt kunnen worden. De gekozen activiteiten voor inwoners kunnen dan ook echt starten in 2021.

Alles op alles zetten

Partners en gemeente willen het proces zo zorgvuldig mogelijk doen. Toch is het een hele opgave iedereen tevreden te stellen. Wethouder Rouwendal: “We kunnen ons geld maar één keer uitgeven. Tegelijkertijd zijn we er voor alle inwoners. Vanuit dat dilemma een keuze maken is voor ons allen heel lastig. Toch zal ik als wethouder alles op alles zetten om iedere inwoner van Leidschendam-Voorburg mee te laten doen en te ondersteunen waar nodig. En ik weet dat de maatschappelijke partners dat ook zo zien.”