Open Monumentendag druk bezocht!

12 september 2022
Algemeen
Museum Swaensteijn
Credits/Fotograaf: 
Michel Groen

Afgelopen zaterdag werd Open Monumentendag 2022 druk bezocht. Diverse mooie pareltjes van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk openden hun deuren voor geïnteresseerde inwoners en bezoekers van onze gemeente. De dag werd officieel geopend door wethouder cultureel erfgoed, Bianca Bremer, bij het Kaaspakhuis in Leidschendam. Cees Postema, aftredend voorzitter Open Monumenten Dag, werd tijdens de opening door wethouder Bremer extra in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet om het culturele erfgoed van onze gemeente in ere te (be)houden.

Vervolgens ontving wethouder Bremer bij de Oude Kerk in Voorburg van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (AWLV) het nieuw gepubliceerde boek “Wonen en werk in de 17de en 18de eeuw in de Schoolstraat in Voorburg”. Het boek geeft een levendig beeld van het leven van de gewone burger in de 17e en 18e eeuw in Voorburg.

Boek bestellen

Het boek ‘Wonen werken in de Schoolstraat in de 17e en 18e eeuw’ is vanaf 10 september voor € 15,00 te koop bij de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg. Het boek is ook te koop via de website www.awlv.nl of bij Bakkerij Klink in de Herenstraat in Voorburg.

boek Wonen en werken in de Schoolstraat in de 17e en 18e eeuw
Credits/Fotograaf: 
AWLV