Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in voormalig gebouw van Sociale Zaken in Den Haag

16 november 2022
Algemeen nieuws

De gemeente Den Haag gaat Oekraïnse vluchtelingen opvangen in het voormalige gebouw van Sociale Zaken, ook wel SoZa genoemd, aan de Anna van Hannoverstraat 4. Het gaat om ongeveer 250 mensen. Omwonenden zijn door de gemeente Den Haag per brief geïnformeerd over de plannen en uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 19 december.

Deze week is begonnen met het klaarmaken van de 3e en 4e etage van het gebouw voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De meeste van hen worden nu al op een andere locatie in Den Haag opgevangen. Omdat een aantal van deze locaties in 2023 niet langer beschikbaar is, verhuizen deze vluchtelingen naar SoZa. In het gebouw komen ook 135 studenten of jong werkenden en 40 statushouders te wonen. De afgelopen 5 jaar woonden er al studenten en statushouders.

De gemeente Den Haag organiseert op maandag 19 december 2022 Van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst in The Hague Tech, Wilhelmina van Pruisenweg 35, 2595 AN Den Haag. U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen naar: haagsehout@denhaag.nl.

De uitwerking van de plannen voor nieuwbouw gaan door. Er zijn plannen om het gebouw van SoZa te slopen en hier nieuwe woningen en kantoren te bouwen. Wanneer de werkzaamheden gaan starten, stopt de tijdelijke opvang en bewoning.