Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Praat met elkaar over kindermishandeling

15 november 2022
Algemeen nieuws

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit circa 3%van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Gemeente Leidschendam-Voorburg sluit zich aan bij de Week tegen Kindermishandeling van 14 tot en met 21 november 2022 en vraagt expliciet aandacht voor dit onderwerp in deze week.

Praat met elkaar

Het thema dit jaar is ‘Praat met elkaar’. Praten over kindermishandeling is moeilijk. Omdat u twijfelt of u het wel goed ziet, omdat u niet weet hoe u het gesprek moet aangaan of omdat u de relatie met de ouder, uw collega of een kind niet wilt verpesten.

Gemiddeld in elke schoolklas zit 1 kind dat slachtoffer is van kindermishandeling. Dat is er 1 te veel. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om ieder kind een veilig thuis te bieden. Maar hoe doen we dat? Praat met elkaar, hoe moeilijk dit ook is. Zet die eerste stap. Het kan zoveel voor iemand betekenen.

Maak het verschil

Vragen hoe het met de ander gaat, uw hart luchten over dat ene geval dat u niet uit uw hoofd kunt zetten. Praten maakt verschil. Voor slachtoffers én ouders, voor collega´s en voor uzelf.

Melden

Heeft u hulp nodig of bent u bezorgd over iemand in uw omgeving? Bel met Veilig Thuis via 0800 2000 (gratis, 24/7 bereikbaar), dat kan ook anoniem. In geval van nood belt u altijd de politie: 112. Kijk voor meer informatie op: www.weektegenkindermishandeling.nl.