Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Protestmars Extinction Rebellion vrijdag en zaterdag door Leidschendam-Voorburg

07 september 2023
Algemeen nieuws

Protestgroep Extinction Rebellion is voor de tweede keer begonnen aan een protestmars langs de A12 richting Den Haag. De route komt ook door de gemeente Leidschendam-Voorburg. Vrijdag 8 september gaat de mars einde middag langs station Ypenburg richting station Voorburg. Op zaterdag 9 september gaat de mars van station Voorburg naar station Den Haag.

De mars is aangemeld bij de gemeente. De politie volgt de mars en informeert de gemeente over het verloop. De organisatoren van de mars geven op hun website aan zich aan de regels te zullen houden en geen confrontaties met lokale autoriteiten uit te lokken.

Mensen kunnen zelf bepalen waar en wanneer zij bij de mars aansluiten. Het is daarom niet bekend hoeveel personen vrijdag en zaterdag aan de mars deelnemen. De verwachting is dat de mars eind van de middag in Voorburg aankomt. Deelnemers worden door de organisatie opgeroepen zelf een overnachting te regelen bij familie, kennissen of een camping of terug naar huis te gaan.

De wandelaars lopen vrijdag vanuit Leidschenveen langs de A12 via de Kerkbrug door de Herenstraat naar station Voorburg. Zaterdag gaat de mars vanaf het stationsplein in Voorburg langs de A12 naar Den Haag.