Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Samen voor een schonere toekomst!

06 september 2023
Algemeen nieuws

De jaarlijkse World Cleanup Day staat weer voor de deur. Zaterdag 16 september 2023 zijn er meerdere opschoonacties in de gemeente, georganiseerd door inwoners. Deze wereldwijde beweging heeft als doel zwerfafval op te ruimen en bewustzijn over afvalproblemen te vergroten. Alle inwoners worden uitgenodigd om mee te doen aan opruimacties in de gemeente en zo een steentje bij te dragen.

Acties in Leidschendam-Voorburg

In Voorburg Noord en West worden schoonmaakacties georganiseerd. Net als rondom de Mall en in Prinsenhof. Ook wordt De Vliet schoongemaakt, als onderdeel van de Vlietdagen. In Stompwijk gaan kinderen aan de slag. Alle acties hebben als doel de straten, parken en waterwegen vrij te maken van zwerfafval.

Locatie

Tijd

De actie

Leidschendam: Prinsenhof

12:30 – 15:00 uur

Verzamelen in Park Prinsenhof ter hoogte van De Loopplank. Om 15:00 uur wordt de middag afgesloten met een hapje en drankje bij Woej De Plint. De organisatie ligt in handen van bewoner Walter Schijf.
 

Leidschendam: rondom De Mall

11:00 – 13:00 uur

Verzamelen bij ingang Fletcher Hotel. De Lionsclub Voorburg is de organisator van deze actie.
 

Leidschendam: De Vliet

11:00 – 16:00 uur

Om 11:00 uur is de officiële start aan de Leidsekade, ter hoogte van het schip The Enterprise. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunt u afvalsuppen op De Vliet. Scouting Hubertus-Brandaan organiseert het, in samenwerking met Harrie Osinga en het Zeekadetkorps Den Haag.
 

Voorburg Noord

09:3- -10:45 uur

Verzamelpunt is Cobulopark bij de ingang (waar de waterpomp staat nabij de vuilniscontainers). De ochtend wordt afgesloten met een kopje koffie bij Blend One. De organisatie ligt in handen van Paulien Kegge.
 

Voorburg West

13:00 tot 15:00 uur

Het startpunt is Brasserie Stuut (Stationsplein 2). Rond 15:00 uur is de opschoonactie afgelopen en wordt de middag afgesloten met koffie en wat lekkers bij Stuut. De organisatie ligt in handen van Thea Scholten.

Stompwijk 9:00 - 11:00 Leerlingen van de Maerten vd Veldeschool in Stompwijk gaan zwerfaval prikken om en rond het Dorpspunt en de school, en zo door naar de appelboom in het dorp.

Hoe u mee kunt doen

Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen en groepen verbindt en aanmoedigt om netjes met onze planeet om te gaan. Door mee te doen met een opruimactie in uw buurt, helpt ook u mee aan een schonere en gezondere leefomgeving. Sluit u aan bij een van de acties of registreer uw eigen actie op www.nederlandschoon.nl. Wilt u in contact komen met de organisatoren van een van de acties? Laat het ons weten via communicatie@lv.nl.