Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Samenwerking voor gratis energiescans voor ondernemers gaat door

23 mei 2024
Algemeen nieuws

De gemeente Leidschendam-Voorburg, MKB Leidschendam-Voorburg en Rabobank zetten zich opnieuw in om eigenaren te stimuleren hun bedrijfs- of kantoorpand te verduurzamen. Eigenaren met een pand van minimaal 100m2 kunnen ook in 2024 weer een gratis energiescan aanvragen. In totaal kunnen 20 ondernemers gebruik maken van zo’n gratis scan.

Soorten energiescans

Er zijn 2 verschillende soorten energiescans: gericht op energie besparen of gericht op specifiek maatwerkadvies voor zonnepanelen. Ondernemers die energie willen besparen kunnen kiezen uit de Energiebespaarscan, de Korte termijn Bespaarscan, de Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan, het Maatwerkadvies Energielabelverbetering en de QuickScan Energiemanagement. Op de website van Energieke regio staat meer informatie zodat belangstellenden kunnen nagaan welke scan het meest geschikt voor hen is. De eerste 20 aanmelders die voldoen aan de voorwaarden, krijgen de gratis scan. 

Voordeel voor het klimaat en voor eigenaren

Het aanmelden voor de scan kan online via de website van Energieke Regio: https://energiekeregio.nl/leidschendam-voorburg/externe-link-icoon. Na het indienen van de aanvraag neemt Energieke Regio contact op om de scan in te plannen. Aanmelders krijgen na afloop van de scan concrete adviezen en tips over energiebesparende maatregelen. Door minder of schone energie te verbruiken, helpen we klimaatverandering te beperken. Verduurzamen geeft eigenaren ook financiële voordelen. Panden worden duurzamer en energiezuiniger. Dit bespaart direct energiekosten en in de toekomst worden panden waardevaster en zijn aanzienlijk beter te verhuren en financieren.

Samenwerking

De gemeente werkt voor het verstrekken van de gratis scans samen met MKB Leidschendam-Voorburg en Rabobank. De kosten van de scans worden voor de helft betaald uit het coöperatief dividend van  Rabobank en voor de andere helft door de gemeente Leidschendam-Voorburg. MKB Leidschendam helpt de informatie te verspreiden onder ondernemers en de Energieke Regio voert de scans uit. Samen werken we aan een gemeente waar we, ook in de toekomst, prettig en gezond kunnen wonen, werken en leven.