Sportieve opening QR-FIT beweegroute op 13 juli

20 juni 2022
Algemeen
QR-FIT
Credits/Fotograaf: 
QR-FIT

Komt u samen met andere actieve inwoners meesporten op woensdag 13 juli om 14:00 uur bij Fitplaats Park ’t Loo in Voorburg? Astrid van Eekelen, wethouder Sport, opent dan de nieuwe beweegroutes van QR-FIT die in onze gemeente zijn uitgezet. Dankzij de beweegroutes wordt bewegen in de buitenlucht gemakkelijk en leuk. Jong en oud is welkom!

In onze gemeente kunt u 2 beweegroutes (hard)lopen: 1 van 5,2 km en een iets langere van 6,9 km. Langs beide routes staan paaltjes met QR-codes. Door deze codes te scannen op uw mobiele telefoon, krijgt u beweegoefeningen te zien die u op uw eigen niveau kunt uitvoeren.

Hoe werkt het?

Download vooraf de gratis QR-FIT app op uw mobiele telefoon, dat kan via de groene knop rechtsboven op de website van QR-Fit. Open vervolgens de app om te zien waar de paaltjes met QR-codes staan. Komt u bij een paaltje, dan kunt u de code scannen op uw mobiele telefoon. U krijgt vervolgens in de app op uw telefoon een spierversterkende of conditie-oefening te zien. Iedere 24 uur worden de oefeningen vernieuwd. Zo kunt u zo vaak als u wilt aan de slag met wisselende oefeningen. Daarnaast kunt u altijd kiezen uit 3 niveaus: beginner, gemiddeld of gevorderd.

Opening op 13 juli: komt u ook?

Tijdens de feestelijke opening op 13 juli is jong en oud welkom om mee te bewegen. Samen met een QR-FIT coach lopen we de kortste route. Onderweg doen we –bij de paaltjes met QR-codes- met elkaar de oefeningen. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via de website van QR-FIT

Spieren voor spieren

Tijdens het openingsevent zamelt QR-FIT geld in voor de stichting Spieren voor spieren. In Nederland zijn er momenteel meer dan 20.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. Er is geld nodig voor onderzoek om deze ziekten de wereld uit te helpen, met uw deelname draagt u hieraan bij. Samen zetten we ons in om spierziekten bij kinderen te verslaan.