Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Start bouw duurzame woningen De Westeinder in Stompwijk

09 maart 2023
Algemeen nieuws
Start bouw duurzame woningen De Westeinder in Stompwijk

Op woensdag 8 maart was de feestelijke bijeenkomst voor alle toekomstige bewoners van bouwplan De Westeinder in Stompwijk. Hier worden het komende jaar 34 duurzame woningen, waaronder 8 sociale huurwoningen, gebouwd die broodnodig zijn voor dit knusse dorp.

Wethouder Ruimte Bianca Bremer: “Ik ben enorm blij dat er eindelijk weer nieuwe woningen in Stompwijk gebouwd gaan worden, want daar is veel behoefte aan. Ik hoop dan ook van harte dat er meer van deze ontwikkelingen gerealiseerd worden voor onze inwoners. Op deze manier hebben wij als gemeente een actieve rol in het vervullen van de woonagenda en onze duurzaamheidsambitie.” Architectenbureau Van Vliet tekende het ontwerp van De Westeinder. Samen met WDevelop Vastgoedontwikkeling en Niersman Bouw Haaglanden ontwikkelde zij ook de samenhang van de woningen met het groene, autovrije plein in het hart van het plan. Bremer: “Door deze samenwerking is een mooi gevarieerd en duurzaam bouwproject ontstaan waar we als gemeente heel trots op zijn. Wij wensen de toekomstige bewoners alvast veel woonplezier.”

Tijdcapsule

Om deze duurzame ontwikkeling te bezegelen is er een Tijdcapsule gemaakt, gevuld met persoonlijke (geluk)wensen of andere persoonlijke items van de toekomstige bewoners. Ook wethouder Bremer voegde haar persoonlijke gelukwens toe. De Tijdcapsule is ingegraven op de bouwplaats door de aanwezige kinderen, met hulp van de wethouder en de directeur van Niersman bouw. Na oplevering van het project krijgt de Tijdscapsule een mooie, definitieve plek op het binnenterrein en wie weet wordt dit stukje geschiedenis over 100 jaar of langer wel weer eens opgegraven.

Groepsfoto met alle toekomstige bewoners