Start zomerserie carillon concerten

2 augustus 2022
Algemeen
Oude Kerk Voorburg
Credits/Fotograaf: 
Vincent vd Weelde

Zaterdag 13 augustus gaat om 14.00 uur de zomerserie concerten op het carillon in de toren van de Oude Kerk van start.

Vervolgens zal er iedere zaterdag tot en met 3 september om 14:00 uur een beiaardconcert te beluisteren zijn verzorgd door gerenommeerde beiaardiers uit binnen en buitenland.

Dit jaar opent onze eigen beiaardier Gerda Peters (zie foto onderaan) de serie. Dit openingsconcert zal in samenwerking met een collega straatmuzikant zijn, een 'mystery guest'. Het belooft een bijzonder programma te worden!

Programma zomerserie

Zaterdag 20 augustus, om 14:00 uur, zal de internationaal bekende beiaardier, tevens President van de World Carillon Federation, Koen van Assche de stokken overnemen.

Zaterdag 27 augustus, om 14:00 uur, tijdens het Cultureel Zomerfestival zal Midori Conneman een afwisselend programma verzorgen.

Zaterdag 3 september, om 14:00 uur, speelt Mathieu Polak een Mazzeltov programma bestaande uit Jiddische en Klezmer muziek. Er wordt bij dat concert uitgebreid informatie verstrekt over de muziek die op dat moment gespeeld wordt. 

Zaterdag 10 september is er om 16:00 uur Open Toren ter afsluiting van Open Monumentendag.

Gratis toegankelijk

U bent van harte welkom om heerlijk in de buitenlucht gratis te luisteren naar de carillon concerten. Omwonenden kunnen natuurlijk in de tuin, op het balkon of met ramen en deuren open meegenieten.

Beiaardier Gerda Peters op het carillon in de Oude Kerk in Voorburg
Credits/Fotograaf: 
Gemeente LV