Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Strandwal (Leidschendam) - 9 januari tot medio mei 2023

12 januari 2023
Wegafsluitingen
Kaartje wegomleiding Strandwal

Vanaf maandag 9 januari tot medio mei 2023 wordt het fiets- en voetpad aan de Strandwal afgesloten door de bouwwerkzaamheden (fase 1) van Het Leytsche Hof. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is er gedurende een langere periode voor fietsers en voetgangers een omleidingsroute ingesteld. De rijbaan op de Oude Trambaan is tijdens deze periode alleen bestemd voor gemotoriseerd verkeer.

Voorkom gevaarlijke situaties!!

Maakt u absoluut als fietser of voetganger in geen enkel geval gebruik van de rijbaan op de Oude Trambaan, ook niet omdat u denkt dat dit een kortere route betreft. Als u dit doet, kunt u echt zeer gevaarlijke situaties veroorzaken. Niet alleen voor uzelf maar ook voor alle overige weggebruikers. Ouders verzoeken wij dit kenbaar te maken aan hun kinderen. Wij hebben absoluut het beste voor met uw veiligheid en adviseren u juist om die reden de aangegeven omleidingsroute te volgen! 

Omleiding

De afsluiting van het fiets- en voetpad in deze periode is op het kaartje aangegeven in de zwarte lijnen. De omleiding in de blauwe lijnen is die voor fietsers.

Omleiding komende vanaf de Oude Trambaan uit de richting van Voorburg (Oosteinde) afhankelijk van uw specifieke bestemming: 

  • Linksom via de Oude Trambaan volgt u Damlaan, Voorburgseweg, steekt u ter hoogte van de bushalte tussendoor in de richting van de Verzetsheldenstraat. Vervolgens steekt u de Johan Sebastian Bachlaan over in de richting van de Koningin Wilhelminalaan deze volgt u tot het Koningin Julianaplein hier steekt u de Oude Trambaan over en bent u terug op uw route
  • Rechtsom via de Oude Trambaan volgt u Damlaan, Zaagmolenstraat, Kerkweide, Rietvinklaan om weer terug te komen op de Oude Trambaan

Omleiding komende vanaf de Oude Trambaan uit de richting van Voorschoten afhankelijk van uw specifieke bestemming: 

  • Linksom via de Rietvinklaan, Kerkweide, Zaagmolenstraat, Damlaan om weer terug te komen op de Oude Trambaan
  • Rechtsom u steekt de Oude Trambaan in de richting van het Koningin Julianaplein en slaat de Koningin Wilhelminalaan. U steekt vervolgens de Johan Sebastian Bachlaan over door de Verzetsheldenstraat en steekt hier tussendoor in de richting van de Voorburgseweg vervolgens komt u via de Damlaan weer terug op de Oude Trambaan

Verkeershinder gemotoriseerd verkeer

In deze eerste fase kan het overige gemotoriseerde verkeer op de Rijnlandstraat en of Oude Trambaan kleine verkeershinder ondervinden. De aannemer heeft toestemming om via tijdelijke verkeersstops de benodigde damwanden en heipalen veilig omhoog te hijsen. In verband met mogelijk valgevaar zijn deze verkeersstops noodzakelijk en zullen deze worden uitgevoerd onder begeleiding van verkeersregelaars. Naar schatting zal een dergelijke verkeersstop maximaal 4 minuten duren.