Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Uren speelplezier in vernieuwde speeltuin Rozenlaan

10 november 2022
Algemeen nieuws
Wethouder knipt lint door in speeltoestel speeltuin Rozenlaan

De speeltuin aan de Rozenlaan in Leidschendam heeft een grote opknapbeurt gehad. Er zijn onder andere nieuwe speeltoestellen geplaatst en verharde paden aangelegd. Alle kinderen, ook in een rolstoel, kunnen er nu uren schommelen, spelen en plezier maken.

De opknapbeurt begon 2,5 jaar geleden toen de gemeente het hele voorterrein aanpakte. Begin deze week werd het laatste toestel geplaatst: een nieuwe speeltrein. Daarmee werd het werk officieel afgerond. Op 9 november 2022 vierde wethouder Marcel Belt (Openbare ruimte, op de foto met de bruine jas aan) dat samen met kinderen in de speeltuin en vrijwilligers van de Leidschendamse Speeltuinvereniging.

Trampoline en waterspeelplek

De speeltuin heeft -naast de nieuwe speeltrein- nieuwe hoge en lage schommels, klim-, glij-, wip- en draaitoestellen en een trampoline. Ook is er een uitdagende water- en zandspeelplek gemaakt (door de Leidschendamse Speeltuinvereniging zelf) en is meer gras en nieuwe beplanting aangelegd. Door nieuwe verharde paden zijn veel speeltoestellen ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel.

Financiële bijdragen

De herinrichting van de speeltuin is mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg en bijdragen van de stichting voor het Gehandicapte Kind NSGK, Fonds 1818, het VSB-fonds, het Van Ravesteynfonds, de Rabobank, Vlietwensen en Vlietkinderen.

Meer informatie

Naast lekker buiten spelen op de toestellen kunnen kinderen ook aan activiteiten meedoen in het clubgebouw, zoals knutselen, spelletjesmiddag of bingo. Of naar een themafeest zoals met Halloween, Pasen en Sinterklaas. De speeltuin wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Dat team kan altijd versterking gebruiken. Interesse? Meer informatie staat op de website van de speeltuin: www.leidschendamsespeeltuinvereniging.nl