Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Verduurzaming bètavleugel Veurs Lyceum

12 september 2023
Algemeen nieuws

Op het Veurs Lyceum vindt momenteel een grote verbouwing en tevens verduurzaming plaats van de bètavleugel. Het Veurs krijgt hierin ook subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg om de verduurzaming mogelijk te maken. Wethouders Belt en Keus waren onlangs te gast op het Veurs om te kijken hoe het er inmiddels voorstaat.

Rector Philip de Vries: “het Veurs Lyceum is de gemeente dankbaar voor haar bijdrage aan de verduurzaming van het schoolgebouw. Het is echt top dat de gemeente oog heeft voor de onderwijshuisvesting en ook zo nauw betrokken is. De verwachting is dat na de herfstvakantie de hele nieuwe vleugel kan worden geopend en onze leerlingen niet alleen in een geweldig nieuw geoutilleerd gebouw zitten, maar er ook nog eens een duurzame klimaatinstallatie is gekomen.”

“Jongeren brengen een groot deel van de dag op school door. Dan is het van groot belang dat er voldoende frisse lucht de lokalen in wordt geblazen en ze letterlijk het hoofd koel kunnen houden. Fijn dat we dat gezamenlijk kunnen realiseren.” Aldus wethouder onderwijs, Jeffrey Keus.  

Wethouder duurzaamheid, Marcel Belt: “Met deze nieuwe klimaatinstallatie maakt de school een mooie duurzame stap. Op naar nog meer duurzame acties op alle scholen!”