Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers tijdens NLdoet

10 maart 2023
Algemeen nieuws
Wethouders aan de slag tijdens NLdoet

De wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg staken vrijdag 10 maart de handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Samen met andere vrijwilligers werd er bij Stadstuin Rusthout binnen en buiten schoongemaakt en werden de dieren verzorgd. Ook op andere plekken in de gemeente is er hard gewerkt. Zo was een high tea voor bewoners van een woonzorgcentrum en werden schoolpleinen en gebouwen van verenigingen opgeknapt. Ook op zaterdag 11 maart worden er nog allerlei klussen uitgevoerd.

Wethouders aan het werk tijdens NLdoet

NLdoet is een jaarlijks initiatief van Het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten en iedereen uit te nodigen om één dag het verschil te maken. Maar ook de rest van het jaar is de hulp van vrijwilligers op veel plekken in de gemeente hard nodig.

Wethouder Bianca Bremer: “Vrijwilligers betekenen écht iets voor een ander. Dankzij hen kunnen mensen sporten, zijn mensen minder eenzaam, zijn er plekken om elkaar te ontmoeten, kunnen er allerlei activiteiten plaatsvinden, worden mensen en dieren verzorgd en bloeit er allerlei groen. Maar tegelijkertijd is vrijwilligerswerk ook gewoon leuk om te doen. Je haalt er voldoening uit, je leert nieuwe vaardigheden en je ontmoet nieuwe mensen.”

LVvoorElkaar

Inwoners van Leidschendam-Voorburg die interesse hebben in vrijwilligerswerk, kunnen het hele jaar door terecht bij LVvoorElkaar. De consulenten denken graag mee wat voor vrijwilligerswerk bij iemand past, of je nu veel tijd over hebt, of maar een uurtje per week. Maak een afspraak via 070 3370 377 (maandag tot en met donderdag) of info@LVvoorelkaar.nl. Bekijk alvast de vrijwilligersvacatures op www.LVvoorelkaar.nl, of kom naar de vrijwilligersmarkt op 13 mei, van 10:00 tot 14:00 aan het Raadhuisplein 1 in Leidschendam, waar verschillende organisaties graag in gesprek gaan over hun vacatures.