Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Walter (12) haalt kerstbomen op voor goed doel

05 januari 2023
Algemeen nieuws
Wethouder Marcel Belt brengt een bezoek aan de 12 jarige Walter Dop die in Voorburg kerstbomen inzamelt voor het goede doel.

Gemeente LV

De 12-jarige Walter Dop uit Voorburg-West haalt al voor het vijfde jaar op rij kerstbomen op voor het goede doel Kika. Hij gaat met zijn fietskar de buurt in om de kerstbomen op te halen. Hij krijgt daarbij hulp van zijn ouders en buren. Zijn actie is zo’n groot succes dat er een container voor de deur nodig is om de inmiddels ruim 100 kerstbomen in op te slaan. De kerstbomen krijgen door het Grondstoffenbos een tweede leven als nieuwe grondstof voor tuinen en plantsoenen in de gemeente.

Walter: “Het waren weer twee drukke weken, maar ik vond het weer gaaf om dit voor Kika te doen. Ik heb veel leuke reacties gekregen van buurtbewoners die vaak ook extra sponsorden. Dat is natuurlijk te gek!”

Wethouder Marcel Belt, bracht onlangs een bezoek aan het mooie initiatief: “Hartstikke mooi om te zien dat Walter dit al jaren doet voor Kika. Met zijn fietskar is hij inmiddels een begrip in heel Voorburg-West. Het brengt veel werk met zich mee voor het gehele gezin en draagt enorm bij aan de saamhorigheid in de buurt. Veel mensen gaven ook een extra bijdrage voor alle moeite. Walter en zijn familie verdienen een dikke pluim!”

Wat gebeurt er met uw kerstboom?
De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt dit jaar aan een circulair project samen met gemeente Den Haag en Nissewaard om zoveel mogelijk kerstbomen een tweede leven te geven als nieuwe grondstof. Dit jaar zal het Grondstoffenbos de kerstbomen omzetten naar bodemverbeteraars die weer beschikbaar worden gesteld aan ondernemers en inwoners in de gemeente. De komende jaren blijft het Grondstoffenbos onderzoek doen naar het hergebruiken van kerstbomen. Zo ontstaat er uiteindelijk een zo goed mogelijk nieuw product. Benieuwd naar de ontwikkelingen van het Grondstoffenbos? Ga naar de website van het Grondstoffenbos.