Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Winnaars Tuinmetamorfose- en Voortuin-wedstrijd Groei en Bloei bekend

25 november 2022
Algemeen nieuws
prijsuitreiking metamorfose

Wethouder reikt prijs uit aan winnares metamorfose wedstrijd

Jaarlijks organiseert Groei & Bloei Leidschendam e.o. de Tuinmetamorfosewedstrijd. Wethouder Marcel Belt (Groen en Duurzaamheid) maakte donderdag 24 november de prijswinnaars bekend. Ook reikte hij prijzen uit aan de winnaars van de Voortuin-wedstrijd.

Tuinmetamorfosewedstrijd

Dit jaar hebben negen tuineigenaren zich aangemeld voor deelname. Zij stuurden minimaal één foto van vóór en één foto van ná de metamorfose in. Het doel van de wedstrijd is vergroening van de tuinen in onze gemeente. Dat bevordert de diversiteit, de waterhuishouding en zorgt voor lokale klimaatverbetering. Dat is ook de reden dat de gemeente Leidschendam-Voorburg de wedstrijd ondersteunt.

De winnaars komen allen per toeval uit Voorburg: de eerste prijs is gewonnen door Martine Roos. De familie van de Linde werd tweede en de derde prijs ging naar Nienke Berends. Benieuwd naar hoe zij hun tuinen hebben opgeknapt en naar foto’s van de winnende tuin? Kijk dan op de website van Groei & Bloei.

Voortuin-wedstrijd

Gedurende het afgelopen seizoen heeft een deskundige jury de voortuinen enkele malen bezocht. De winnaar van dit jaar is Yussel Harland, Cortenaerstraat 9 in Leidschendam. De tweede prijs is gewonnen door Mia van Maarseveen, Laan van Leeuwesteyn 23 in Voorburg en de derde prijs ging naar Erik en Cécile Kuyper, Patrijslaan 50 in Leidschendam. Benieuwd naar hun voortuinen en naar foto’s van de winnende tuin? Kijk dan op de website van Groei & Bloei.

Groei & Bloei is van plan beide wedstrijden volgend jaar opnieuw te organiseren. 

 

Wethouder reikt eerste prijs voortuin uit