Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Workshop ‘Natuurlijk Groen: tips voor tuin en balkon’

08 mei 2024
Algemeen nieuws

Fladderende vlinders, een plek voor bijen en hommels, zingende vogels en kleurrijke bloemen: wilt u meer weten over biodiversiteit en aan de slag met het groen(er) maken van uw tuin of balkon? Meld u dan aan voor de gratis workshop ‘Natuurlijk Groen: tips voor tuin en balkon’ op zaterdag 1 juni.

Een natuurlijke tuin of een groen balkon is niet alleen prachtig voor uzelf, het is ook goed voor de natuur om ons heen. En dat is hard nodig, want het aantal bijen en andere ‘bestuivers’ neemt snel af in ons land.

Workshop

Tijdens de workshop van 2 uur legt Willemien Pieters, imker en ambassadeur biodiversiteit, uit waarom meer groen in onze omgeving belangrijk is en wat u daar zelf aan kunt doen. U krijgt handige tips die u thuis makkelijk kunt toepassen, zelfs als u geen groene vingers heeft! 

Daarna gaat u aan de slag met het maken van zaadbommen: een pakketje van klei/aarde met zaadjes van inheemse bloemen (bloemen die hier van nature voorkomen). Ook krijgt u een inheems plantje mee dat besjes krijgt waar vogels op afkomen. Met de zaadbommen en het plantje kunt u meteen aan de slag om van uw tuin of balkon een groen paradijs vol leven te maken!

Bij goed weer eindigt de workshop met een wandeling door het nabijgelegen park. Willemien laat u zien welke planten, bloemen, vlinders en insecten daar leven. De workshop wordt georganiseerd door de gemeente.

Voor wie?

De workshop is voor inwoners uit Leidschendam, Stompwijk en Voorburg die aan de slag willen met een groene(re) tuin of balkon. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 1 juni
  • Tijdstip: 13:00 tot 15:00 uur (inloop vanaf 12:45 uur)
  • Locatie: wijkcentrum Agora, Fonteynenburghlaan 11 in Voorburg
  • Kosten: gratis

Aanmelden workshop

U kunt zich aanmelden voor de workshop tot uiterlijk woensdag 22 mei 17:00 uur via de website van de gemeenteexterne-link-icoon. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Over Willemien Pieters

Willemien (35) is imker, valkenier, dierenartsassistent én ambassadeur biodiversiteit. Ze geeft regelmatig workshops om mensen bewust te maken van het belang van de natuur en zijn biodiversiteit. “Wij kunnen samen echt het verschil maken, voor de natuur én voor onszelf. Ook in onze tuin of op ons balkon.”